Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Hallsta Triathlon - ställningen inför finalen av STC 2021

I helgen kördes Hallsta Triatlon, även 3:e deltävling i Svenska Triathloncupen 2021. Tävling körde över två dagar i form av supersprint. Syskonen Månsson stod för segrarna i seniorklassen och även lillasyster Hanna tog hem segern pojk/flick klassen.

Så blev det till slut möjligt att arrangera en tävling igen efter det tråkiga 2020. Höstväder, den sena placeringen i kalendern, och andra arrangemang kanske reducerade deltagarantalet men vi tycker det var jätteroligt att stå värd för tredje deltävlingen i STC 2021. 

På lördagen var det fortfarande möjligt - med liten marginal - att simma i Skantzsjön. Särskilt roligt var det att få skicka iväg George Valvis, snart 86 år från Triathlon Syd på en sprintdistans under eftermiddagen. 

Flickorna och pojkarna upp till 13 år simmade i Sporthallens 25m-bassäng och genomförde sedan en jaktstart baserad på simtiderna. 

Klassen 14-15 år fick chansen att köra tillsammans med ungdom, junior och senior i ett större startfält och med drafting. Uppskattat av flera och en bra erfarenhet inför deras framtida tävlande.

Efter en kall natt och relativt kyligt i luften stod det klart att simning inte var att tänka på och Supersprinten fick avgöras med jaktstart direkt ut på cykel 10 km och löpning 2,5 km. Vi fick uppleva spänning i både herr och damlopp där pallplatserna inte avgjordes förrän en bra bit in på löpningen. Hampus Månsson, 19 år som tävlar för Väsby SS Triathlon hade Oskar Djärv, 31 år som tävlar för Umara Sports Club,

 10 sekunder före sig ut på löpningen men Hampus avslutade starkt och kunde till slut ta hem en klar seger och in som trea kom Axel Rosencrantz, 18 från Triathlon Väst.

I damklassen sprang Tilda Månsson, 17 år från Väsby SS Triathlon in som ohotad segrare medans det var spurtuppgörelse mellan Linn Suchomel, 18 år tävlar för Team 30K IF

 och Klara Hofer Mattsson, Stöcke TS Järnet som Linn gick segrande ur.

En liten men tapper skara Masters genomförde sedan en duathlon på 3-40-10 km.

"Det värmde att få höra av en deltagare, att det var årets hittills roligaste tävling. Självklart finns det saker som kan bli bättre och det hoppas vi kunna ordna till nästa års tävling".
- Per Vikner, Tävlingsledare 

Resultatlista för Hallsta Triathlon >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ställningen i Svenska Triathloncupen efter 3:e deltävlingen >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2021-09-21

Senast uppdaterad: 2021-09-21

Författare: Tom Mårtensson