Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Martin Fredriksson och Mikaela Holmberg Svenska Mästare 2021

Igår genomfördes SM på långdistans för första gången sedan 2014. Stort grattis till Martin Fredriksson och Mikaela Holmberg som nu är våra nya svenska mästare 2021.

Självklart bjöd Borås upp till alla möjliga väderprognoser, inklusive regn, men vad gör det när vi äntligen genomförde ett svenskt mästerskap på långdistans. 

Stort grattis till segrarna Martin Fredriksson och Mikaela Holmberg båda tävlar för Terrible Tusedays Athletic Club. De båda vinnarna imponerade hela loppet och Martin släppte aldrig taget om sin stabila ledning på cirka 30 min som han hade från första växlingen in till andra växlingen där mellanrummet till tvåan minskade. Martin krossade mållingen på totaltiden: 08:56:22, cirka 8 minuter före Jonathan Flod från Triathlon Väst som tar andraplatsen med en extremt imponerande och pigg löpning på totaltiden 09:05:05. På tredjeplats kom Jonas Örarbäck också från Triathlon Väst på totaltiden 09:17:36. 

Mikaela var den enda dam som kom till start på seniorsidan och samliga på plats imponerades stort av hennes prestation och resultat. Hon krossade mållinjen på tiotaltiden 09:44:13. 

Under hela dagen fick vi se många fanstastiska prestationer och målbilder som krossades. En underbar dag med fina resultat. Stort tack till Borås Triathlon för ett grymt arrangemang!

Se resultat för samtliga klasser här >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svensk Triathlon - Världens bästa!

Publicerad: 2021-09-12

Senast uppdaterad: 2021-09-12

Författare: Tom Mårtensson