Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Jesper Svensson och Alexander Berggren på VM i Almere, Amsterdam

på söndag går långdistans VM 2021 av stapeln i Almere, Amsterdam och på plats för att representera Sverige har vi de två formstarka Jesper Svensson och Alexander Berggren. Vi har tagit tempen på killarna inför mästerskapet.

Till helgen arrangeras World Triathlons mästerskapet på långdistans i Almere, Holland. Det är både stort och fantastiskt roligt att vi har två tävlande på plats för att representera Sverige i elitklassen.

-


Läs om vilka våra tävlade är och hur dem förbereder sig inför helgens mästerskap. 

-


Jesper Svensson, 30 år. Tävlar för Terrible Tusedays Athletic Club. Jesper har under säsongen 2021 genomfört ett flertal internationella tävlingar med fina prestationer och resultat. Bland annat en sjunde plats på senaste tävligen: Ironman Köpenhamn. 

-


Alexander Berggren, 27 år. Tävlar för Midnight Warriors Triathlon Club. Alexander har en fantasiskt bakgrund som elitsimmare och har sedan några år tillbaka även börjat satsa på triathlon. 2018 slog han simrekordet på Ironman Kalmar vilket han även upprepade året därpå med tiden 43:52. Med det etablerade sig Alexander som en av de snabbaste triathlonsimmarna i världen.

 -

Hur känns det att du ska tävla på VM i långdistans? J - Jag har velat köra långdistans VM ett tag nu. Jag hade siktat in mig på det förra året. Men när nästan alla tävlingar lades på is. Så var det bara att blicka framåt. 

-

A - 

Det känns bra och jag tycker jag har gjort jobbet som behövs för att göra ett så bra lopp som möjligt. Jag har aldrig cyklat och sprungit så bra som jag gör nu så det ska bli roligt att se om det kan bli ett nytt pb. Simningen känns okej. Jag har inte fokuserat jättemycket på den men hoppas kunna simma på ca 45 minuter om jag har en bra dag.

-

Hur känns formen inför VM i Almere, Amsterdam? Hur har du förberett dig inför tävlingen?  J - Känslan inför racet är bra. Körde Ironman Köpenhamn för några veckor sen och det visade att formen var mycket bra. Första gången sub 8 på distansen. Sen efter det racet blev återhämtningen snabb och har kunnat göra väldigt bra träningar.

-

A - 

Formen är på uppåtgående. Fortfarande lite trött efter all hård träning som jag har gjort men på söndag kommer jag vara utvilad och redo. Jag har inte gjort något speciellt inför VM förutom att träna hårt. Det var länge sedan jag toppade inför ett lopp så det är nog den stora skillnaden från tidigare lopp i år. 

-

Har du någon målsättning med tävlingen? Så fall vad? J - Så inför racet är målsättningen att ta tillvara på den fina formen och ge chansen till en mycket bra placering och hela tiden vara med i racet. Jag vet att Alexander är den bästa simmaren i fältet så det kommer bli åka av direkt från början. 

-

A - 

Huvudmålsättningen är att se och lära så mycket som möjligt men självklart vill jag ju göra en så bra tid som möjligt. Vore kul att göra under 8:25. Sen har jag ju alltid som mål att spräcka fältet så mycket som möjligt på simningen men vi får se hur det blir med det. 

Vi önskar såklart Jesper och Alexander ett stort lycka till inför helgens tävling. 

-


På plats för att tävla i övriga klasser har vi Sara Bergström Age Group 45-49, Calle Nordbeck Age Group 50-54 och 

Conny Lindberg Age Group 65-69. Stort lycka till! 

-

Kl 07.00 den 12 september går starten för VM på Långdistans 2021.

All info om tävlingen finns här >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svensk Triathlon - Världens bästa!

Publicerad: 2021-09-08

Senast uppdaterad: 2021-09-08

Författare: Tom Mårtensson