Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Två pallplatser på Junior Europeancup, Banyoles i Spanien

Efter en sommar på hemmaplan var det dags för Europacup tävling för våra juniorer i Banyoles Spanien. Vilken helg det blev med en vinst för Tilda Månsson och en andra plats för storebror Hampus Månsson. Stort Grattis!

Stort Grattis till Tilda Månsson, 17 år som tävlar för Väsby SS Triathlon som igår tog sin första internationella pallplats under en Europacup tävling. Under samma tävling på herrsidan tog storebror Hampus Månsson, 19 år som också tävlar för Väsby SS Triathlon hem andraplatsen.
Stort Grattis till Hampus!

Säsongen för Tilda både på hemmaplan och internationellt med ett JEM Silver från Kitzbühl i maj och nuvarande ledare i Svenska Triathloncupen är bevis på en än sålänge mycket lyckad säsong. Gårdagens tävling genomförde hon felfritt och med hennes styrka i löpningen kunde hon avsluta tävligen med en överlägsen seger på totaltiden 00:58:00. Hela sju sekunder före tvåan.

Hennes storebror Hampus kämpade på med en säsong som varit mer upp och ner fram tills nu och genomförde ett grymt race i Spanien och slutade på en andraplats med totalttiden 00:52:17. Tre sekunder från segraren.

Återigen hade vi en stor trupp på en internationell tävling som utöver Tilda och Hampus bestod av Linn Suchomel som avslutade med en 22:a plats, Emil Frayon 56:a, Oskar Arvidsson 58:a och Axel Rosencrantz som tyvärr inte kom till start pga sjukdom.

Se reslutatlista för Junior Europeancup Banyoles, Spanien>>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.