Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Gabriel Sandør & Tilda Månsson - Svenska Mästare 2021

Regerande mästare från 2019 Gabriel Sandör tog idag sitt tionde SM guld. På dam sidan fylldes pallen med tre starka tjejer där Tilda Månsson tog hem guldet.

Maxi Linköping Triathlon 2021 - Triathlon SM har idag gått av staplen och Linköping bjöd verkligen på allt man kan tänka sig.

På herrsidan var det länge en tight duell mellan Gabriel Sandör, 25 år som tävlar för Terrible Tusedays Athletic Club och klubbkompisen Andreas Carlsson, 20 år. Linköping har under dagen gett tävlingen alla olika väderslag bland annat ett ihållande småregn vilket påverkar cykelbanan för deltagarna. På sista cykelvarvet halkar Andreas tyvärr omkull i en kurva vilket skapar ett glapp för Gabriel som tillslut går i mål ohotat med totaltiden: 00:55:03. Tvåa kommer Andreas på tiden 00:56:16 och på tredjeplats placerade sig Daniel Nöu, 22 år som tävlar för Fredrikshofs IF CK på tiden 00:57:06.

Vinnare på damsidan har vi Tilda Månsson (ungdom), 17 år som tävlar för Väsby SS Triathlon. Hon tog sig i mål på totaltiden 01:01:12. På andra och tredje plats placerade sig Ida Burrows 20 år som tävlar för HiQ Sports Club på totaltiden 01:02:17 och Linn Suchomel (junior), 18 år tävlar för Team 30K IF.

Damernas reslutat och placeringar i SM är mycket imponderade i ett senior/elit startfält.

Svenska mästare i stafettlag har också korats under tävlingsdagen. Klubben som tog både första och tredje placeringen var Väsby SS Triathlon och på andra plats kom Stöcke TJ Järnet.

Se alla resultat från MAXI Linköping Triathlon här >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stort tack till alla underbara deltagare, funktionärer och den publik vi hade på plats för att gemensamt skapa denna unika tävling!