Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Äntligen dags för Maxi Linköping Triathlon 2021

På söndag är det dags för Maxi Linköping Triathlon och Linköping stad kommer fyllas upp med folk och förvandlas till en stor triathlonfest. Det är många tävlingssugna som ska göra upp om titeln Svensk Mästare i Triathlon 2021.

På startlistan från herrsidan i senior/elit klassen har vi regerande svensk mästare från 2019 Gabriel Sandör, 25 år som tävlar för Terrible Tusedays Athletic Club. Gabriel har länge varit i toppen inom svensk triathlon och han har de senaste åren tävlat mycket internationellt bland annat har han under en lång period tävlat för att kval till OS i Tokyo. Efter flera fina internationella resultat, både topp 10 och top 20 placeringar är Gabriel idag rankad nummer 76 på världsrankningen. 

På startlistan från damsidan i senior/elit klassen har vi flera heta namn bland annat Ida Burrows, 20 år som tävlar för HiQ Sports Club och Marie Carlsson, 26 år från Väsby SS Triathlon som båda körde EM i maj. Regerande svensk mästare från 2019 på damsidan i senior/elit klassen Emma Vaarga, 23 år som tävlar för Terrible Tusedays Athletic Club kommer tyvärr inte ställa upp pga av skadekäningar. 

På damsidan i ungdomsklasssen har vi Tilda Månsson, 17 år som tävlar för Väsby SS Triathlon. Det ska bli mycket kul att se vad Tilda kommer kunna leverera då hon i maj tog JEM silver. 

Under tävlingsdagen ska svenska mästare även koras på distansen stafett. På startlistan har vi 18 lag. Ett lag består av 4 tävlande, 2 av varje kön. Regerande vinnare från 2019 är terrible Tusedays Athletic Club. I år ställer dem inte upp med ett stafettlag. 

Ta chansen att se den svenska triathloneliten göra upp om pallplatserna på SM. Tävlingarna kommer hålla till vid SAAB Arena i Linköping och vi kan rekommenderar dig som vill vara publik att ta dig till strandpromenaden längst med Stångån i höjd med Tullbron. Där har du som publik perfekt utsikt över flera av banans moment.

Vill du gärna se tävlingen men har inte möjligt att vara på plats – ingen fara. Triathlon SM kommer livesändas direkt från Linköping. Här kan du ta del av livesändningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

.

Vi vill även informera om att under tävlingsdagen 8/8 kommer ett fåtal vägar, cykelbanor samt gångbanor vara avstängda eller ha begränsad framkomlighet för trafik pga. tävlingen. Besök gärna hemsidan för mer specifik trafikinfo samt om du är intresserad och vill veta mer om Triathlon SM och Maxi Linköping Triathlon.  Öppnas i nytt fönster.

Svensk Triathlon - världens bästa!

Publicerad: 2021-08-06

Senast uppdaterad: 2021-08-06

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i