Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Challenge Vansbro 2021 ställs in

Arrangören för Challenge Vansbro som även är arrangör för SM på medeldistans meddelar idag att samtliga deras tävlingar 2021 ställs in.

Info från arrangören:

Den 12 maj meddelade regeringen att man från och med den 1 juni kommer lätta något på restriktionerna för motionslopp. Challenge Vansbro har sedan dess fört en tät dialog med smittskyddsläkare, Länsstyrelse, polisen samt inte minst den lokala sjukvården i Vansbro hur detta beslut påverkar våra möjligheter att kunna genomföra vårt arrangemang.

Den samlade bilden är att pandemin håller kvar sitt grepp. Restriktionerna i olika omfattning kommer tolkas strikt och ligga kvar under stora delar av sommaren, sjukvården både regionalt och lokalt är belastade och slutkörda. Även om vi kan se ljuspunkter med vaccinationer och en nedåtgående kurva i smittspridning, dödsfall och inlagda patienter på intensivvården räcker inte tiden till.

Vi har väntat in i det längsta på att få genomföra den första upplagan av Challenge Vansbro men nu har kommit till vägs ände och måste fatta ett beslut hur vi ska göra med sommarens tävlingar. Beslutet har landat i att vi kommer att ställa in samtliga Challenges Vansbros lopp 2021.

”Vi ställer in Challenge Vansbro på grund av rådande restriktioner som i praktiken gör det omöjligt för oss att erbjuda ett arrangemang, men vi ställer också in med respekt för den hårt belastade sjukvården. Vi vill inte riskera att bidra med mer börda för dem, säger Tomas Viker generalsekreterare för Vansbrosimningen.

Vi hoppas att vi kan ses nästa år och tillsammans få uppleva den första upplagan av Challenge Vansbro. Challenge Vansbro kommer 2022 arrangera SM i medeldistans

Delta gärna i vår träningskampanj Ut o Simma så pågår fram till den 20 juni. Läs mer här >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad händer nu?

På grund av konsekvenserna av covid-19 har Challenge Vansbros lopp tvingats ställa 2021. Som anmäld deltagare till något av våra lopp är det nu tre alternativ:

  • Återbetalning av 50% av din startavgift
  • Flytta din startplats till Challenge Vansbro 2022
  • Flytt av startplats till Challenge Herning 11 september.

Läs mer om det tre alternativen på arrangörens hemsida >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Triathlon hälsningar

Challenge Vansbro, genom generalsekreterare Tomas Viker

Publicerad: 2021-05-24

Senast uppdaterad: 2021-05-24

Författare: Tom Mårtensson