Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

SM i Duathlon 2021 flyttas till den 25:e september.

NY INFO: SM i duathlon 2021 kommer arrangeras den 25:e september i Arlandastad. Tillsammans med arrangörsföreningen Väsby SS Triathlon hälsar vi alla åter välkomna till Arlandastad testtrack för att göra upp om SM i duathlon.

Uppdaterad info om SM i Duathlon 2021-04-20

SM i duathlon kommer äga rum lördagen den 25 september i Arlandastad.  Arrangörsföreningen Väsby SS Triathlon tillsammans med oss på Svenska Triathlonförbundet hälsar alla åter välkomna till Arlandastad testtrack för att göra upp om SM tecknen i duathlon.

-

Uppdaterad information finnas på arrangörens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och kommer uppdateras löpande.

-

"Att vi blev tvungna att flytta tävlingsdatumet från 1 maj är beklagligt men samtidigt begripligt och fattbart givet omständigheterna som är så oerhört svåra att förutse. Nu tar vi nya tag och spänner oss lite extra så att SM i duathlon blir en SM tävling i världsklass!" Nikklas Jorme, tävlingledare SM i Duathlon 

-

Du som redan är anmäld kommer ha kvar din plats och behöver inte tänka på någonting annat än att vara redo på startlinjen 25 september i år. Anmälda deltagare >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-

Anmälan är nu öppen igen, anmäl dig här >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-

Varmt välkommen till Arlandastad duathlon den 25 september 2021Nikklas JormeTävlingsledareArlandastad duathlonVäsby SS Triathlon

Info från 2021-04-09

Frågan om motionslopps genomförande under pandemin diskuteras intensivt inom idrotten och med Folkhälsomyndigheten (FHM). Självklart måste vi alla ta ansvar och på alla sätt bidra till att minska risk för smittspridning.

Samtidigt är det osäkert om motionslopp som a) genomförs utomhus under b) reglerade/ordnade former, bidrar till smittspridning. I FHM:s remissvar till regeringen avseende förändring i den så kallande Begränsningsförordningen (BF) kopplad till Pandemilagen (PL), föreslog FHM att även vid hög smittspridning så bör motionslopp med upp till 150 deltagare tillåtas, och att denna förändring skulle träda i kraft 11 april 2021.

Utifrån det beskedet och den dialog som förts med myndigheter har ambitionen varit att genomföra SM i Duathlon under ordnade former enligt plan. Mycket sent ändrade dock FHM sin uppfattning om datum och föreslog i en hemställan till regeringen att förändringarna istället skall införas 3 maj 2021.

Även om SM i Duathlon inte träffas av varken BF eller PL, då arrangemanget genomförs på ett avstängt område, fattar arrangören och STF beslut som om arrangemanget gör det, eftersom intentionerna i myndigheternas beslut är vägledande för oss.

Vi beklagar det sena beskedet som kommer givet omständigheterna, ber om förståelse och att vi förhoppningsvis kan återkomma med nytt datum inom kort. 

Tävlingen kommer fortsatt ha SM/RM status med senior-, junior- och ungdomsklass och barnklass. Även Mastersklass och motionsklass kommer erbjudas. 

Vi erbjuder självklart alla att flytta sina startplatser till det nya datumet.

Sara Andersson, ordförande VSS Triathlon
Nikklas Jorme, tävlingsledare Duathlon SM
Ola Silvdahl, GS Svenska Triathlonförbundet

För mer info:

Arrangörens hemsida >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tävlingskalendern >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Riktlinjer och rekommendationer angående Coronaviruset >>> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2021-04-09

Senast uppdaterad: 2021-04-09

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i