Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Årsmöte 2021

I lördags (20/3) genomfördes Svenska Triathlonförbundets årsmöte för år 2021, för första gången digitalt. Vi hade 33 stycken röstberättigade föreningar som deltog och totalt 60 stycken deltagare anslutna till mötet.

Årsmötet startade efter lunchtid, tyvärr med lite tekniska strul som orsakades av att Easymeet systemet var överbelastat. Men efter en stund kunde vi starta igång mötet. STF:s ledamot Henrik Jansson öppnade mötet där han hälsade alla välkomna och lyfta fram vikten av idrottens demokrati. Därefter valdes Håkan Leeman, styrelseordförande i Svemo (Svenska Motorsportsförbundet) till mötesordförande. Till sekreterare valdes Ola Silvdahl, STF:s generalsekreterare. 

STF:s styrelse presenterade kortfattat verksamhetsberättelse för 2020 samt verksamhetsplanen för 2021. Mötets propositioner (inga motioner inkomna) diskuterades och beslut fattades.

Vid valet av förbundsordförande och ledamöter kom det inte in några förslag utöver valberedningens nomineringar. Därav välkomnades beslutet att förbundsordförande och ledamöter i styrelsen på två år är:

Henrik Nöbbelin, ordförande (nyval 2 år)
Jonas Hedeback (omval 2 år)
Jonas Rylander (nyval 2 år)
Tobias Marklund (nyval 2 år)
Jannike Linné (nyval 2 år)
Ria Damgren Nilsson (vald till årsmötet 2022)
Milla Jonsson (vald till årsmötet 2022)
Johanna Green (vald till årsmötet 2022)
Åke Lantz (vald till årsmötet 2022)
Jenny Nilsson (aktivas rep.)

Valberedning (på ett år):
Elin Bommenel, ordförande
Jonas Haglund
Thomas Rehn

Vi vill önska den nya styrelsen med Henrik i spetsen ett stort lycka till, samtidigt vill vi såklart rikta ett stort tack till Jesper Svensson, Henrik Jansson och Åsa Annerstedt för deras år och engagemang i styrelsen. Vi vill även rikta ett stort tack till Lotta Kellander för sina år i valberedningen och hennes engagemang och arbete för svensk triathlon.

Till sist vill styrelsen med personalen på Svenska Triathlonförbundet rikta ett stort tack till alla ni som deltog vid årsmötet. Det betyder enormt mycket att allas röster hörs vid dessa beslutfattande möten.

Här finns det nya strategidokumentet: Svensk Triathlon 2028 Länk till annan webbplats.

Här finns årsmöteshandlingarna för 2021 Länk till annan webbplats.

Protokoll Länk till annan webbplats. från årsmötet kommer publiceras på hemsidan inom en månad.

Svensk Triathlon - världens bästa!

Publicerad: 2021-03-22

Senast uppdaterad: 2021-03-22

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i