Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

***God Jul och Gott Nytt År***

Vi vill rikta ett stort tack till er alla som trots ett utmanande år kämpat på med föreningsaktiviteter på ett fantastiskt fint sätt. Ledare, arrangörer, tränare, funktionärer och aktiva. Tack, utan er ingen triathlon!

Påståendet att 2020 blev ett annorlunda år där alla påverkades mycket är knappast någon underdrift. Att begränsa smittspridning har självklart varit överordnat allt och innebar att vi fått ställa in och ställa om för att mötas på de sätt som fungerat utifrån rådande situation. Det är inte över än vilket innebär att vi alla nu får planera 2021 utifrån olika scenarier. För oss innebär det att vi får anpassa verksamheterna under 2021 utifrån smittskyddsläget och de restriktioner som råder under året. Fysisk aktivitet och att möta andra är oerhört viktigt för det personliga välbefinnandet och för folkhälsan generellt, och att vi fortsatt kan göra det under smittsäkra former är något vi behöver åstadkomma tillsammans.

Under hela 2020 har förbundet arbetat mycket aktivt med olika delar inom idrottsrörelsen – våra egna arrangörer, Riksidrottsförbundet, andra SF (främst cykel, friidrott, orientering, skidor och simning) och de stora motionsloppen, samt olika myndigheter – för att skapa förutsättningar framåt och för att givet läget 2021 ha möjlighet att genomföra smittsäkrade arrangemang. Detta arbete kommer självklart att fortsätta då vi alla behöver ha något positivt att se fram emot – barn och ungdom, elit och motionärer samt paratriathleter.

Att vi 2021 med stöd av Allmänna Arvsfonden kan starta upp vår satsning på paratriathlon som en naturlig del av svensk triathlon känns väldigt inspirerande. Förutom att en ny målgrupp med nya utövare får möjlighet att inkluderas i vår fina idrott, kommer alla verksamheter att genom detta stärkas i sin helhet. Projektet kommer att pågå under tre år och därefter skall verksamheten vara uppbyggd, finansierad och väl fungerande i alla delar.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Tag hand om dig och varandra, så hjälps vi åt att göra det nya året även givet omständigheterna just gott!

Varma idrotthälsningar
Jesper Svensson, Ordförande
Ola Silvdahl, Generalsekreterare

Publicerad: 2020-12-23

Senast uppdaterad: 2020-12-23

Författare: Tom Mårtensson