Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Borås Triathlon får SM i triathlon under de två kommande åren.

UPPDATERAT: SM på långdistans är nu klart att arrangeras under 2021 och framåt där Borås Triathlon står som arrangörer. Mästerskapet är framflyttat till den 11 september, istället för tidigare planerat datum som var den 29 maj.

UPPDATERAT:

SM på långdistans flyttar datum till den 11 september 2021. Det är ett beslut som är taget i samråd med Borås Triathlon och Borås Stad tillsammans med oss på förbundet. 

Skälen till att redan nu ta beslutet om att flytta eventet är flera men grundar sig naturligtvis i de rådande coronarestriktionerna. Läs mer här Länk till annan webbplats.

*

Svenska Triathlonförbundet har tilldelat Borås Triathlon SM på långdistans under 2021 och 2022 med option för ytterligare två år över 2024. SM långdistans 2021 kommer att genomföras på hel Ironmandistans den 11 september (nytt datum) med tävlingsarena på Almenäs strax utanför Borås centrum. Tävlingen är öppen för både elit och motionärer i alla åldrar.

Simningen 3.8 km genomförs på en tvåvarvsbana i Öresjö med varvning på land. Cykelbanan är en vacker och kuperad 90 kilometer lång vändpunktsbana som körs två varv. Under löpningen springer man sex varv på en flack och publikvänlig sjukilometersbana längs Viskans vatten.

”Efter ett antal år utan arrangör på SM på långdistans är det nu mycket glädjande att presentera en lösning för svensk triathlon 2021 och åren framåt. Vi kan tillsammans med Jonas Colting och hans duktiga team, lokala föreningar, Borås Stad och partners fortsätta bygga på det fina event Borås Triathlon redan är. Självklart känner vi alla till covid-19 situationen per idag, men siktar på att få till ett coronasäkert SM-arrangemang på planerat datum lördag 29 maj, med ett reservdatum 11 september 2021.” – säger Ola Silvdahl, Generalsekreterare Svenska Triathlonförbundet.

Sedan tidigare erbjuder Borås Triathlon en halv Ironmandistans samt en motionssprint. Båda de distanserna finns också kvar på tävlingsschemat. Motionssprinten kommer att genomföras redan på fredagskvällen tillsammans med ett löplopp för barn. Under lördagen kommer både hel och halv Ironmandistans att arrangeras på samma banor men med olika starttider.

“Som arrangör av Borås Triathlon så har jag haft två långsiktiga målsättningar. Det ena är att kunna erbjuda en hel Ironman-distans och det andra är att få SM-status till Borås Triathlon. 2021 och framåt blir båda målsättningarna uppfyllda!  Jag är väldigt stolt över vårt arrangemang och det jobb som vårt team av medarbetare och funktionärer gör. Med många lyckade upplagor av vårt event bakom oss så känner vi oss trygga med att nu kunna växla upp och addera en Ironmandistans med SM-status. Jag är glad över det förtroende som Svenska Triathlonförbundet nu ger oss under de kommande åren och vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att kunna erbjuda deltagarna ett fantastiskt event 28-29 maj!” – säger Jonas Colting, tävlingsledare och upphovsman Borås Triathlon

Anmälan -->  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås Triathlon Hemsida --> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Publicerad: 2020-12-21

Senast uppdaterad: 2021-01-26

Författare: Tom Mårtensson