Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Årets höstlovsaktivitet Try Triathlon - Tri4fun edition

Tillsammans kan vi sprida rörelse och träningsglädje, därför vill vi i år arrangera höstlovsaktiviteten Try Triathlon – Tri4fun edition. Det gemensamma målet och grundtanken med Try Triathlon är ”keep it simple”.

Vill er förening arrangera höstlovsaktiviteten Try Triathlon – Tri4fun edition?

  • Höstlovsaktiviteten omfattar ett lokalt aktivitetstillfälle under vecka 44 (fler tillfällen är självklart välkommet om möjligheterna finns).
  • ”keep it simple” därför innefattar denna aktiviteten att vi genomför en Duathlon istället för Triathlon. Detta för att kunna hålla hela aktiviteten utomhus.
  • Uppskattat genomförande av aktiviteten är cirka 90 minuter (samling, genomgång, gemensam uppvärmning, start, avslut/fika).
  • Distanserna för sträckorna anpassas utifrån platsen/området som aktiviteten körs på (exempelvis 2 km löpning, 6 km cykling och 2 km löpning).
  • Till er föreningar som är intresserade finns projektstöd att söka för att hålla i aktiviteten och ett aktivitets-kit innehållande material kommer skickas till er samt kommer ni marknadsföras som värd/arrangör för denna höstlovsaktivitet.

Syftet med Try Triathlon – Tri4fun edition är att sprida rörelse och träningsglädje samt skapa en prestigelös mötesplats för alla nyfikna barn och ungdomar med olika erfarenheter. Konceptet och dess mål är att skapa ett verktyg för att få fler i rörelse samt få fler att bli en del av vår idrottsrörelse genom medlemskap i någon av våra föreningar.

Aktiviteten är kostnadsfria prova-på tillfällen där deltagarna har chansen att genomföra ett ”mini-triathlon” och nu även ” en ”mini-duathlon”. Viktigt är att ingen officiell tidtagning görs på plats istället är det fokus på gemenskapen, träningsglädjen och möjligheten att testa en ny sport och därav uppnå eventuella personliga mål eller mål inom föreningsverksamheten och hos era medlemmar. Alla som deltar gör det utifrån sina förutsättningar, vill man bara genomföra en sträcka eller inte orkar hela så är det helt okej.

 Det är ni i föreningen som är huvudmän och ansvariga för aktiviteten med stöd från ansvarig personal från förbundet. Eventuellt kommer ansvarig från förbundet försöka vara på plats vid aktiviteten.

Tillsammans ska vi göra Svenska Triathlon till världens bästa.

Publicerad: 2020-09-29

Senast uppdaterad: 2020-09-29

Författare: Tom Mårtensson