Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Årsmöte 2020

I lördags genomfördes äntligen Svenska Triathlonförbundets årsmöte för år 2020 i Stockholm. Vi hade 39 stycken röstberättigade föreningar på plats vilket tyder på ett stort engagemang ute bland våra triathlonföreningar.

Årsmötet startade med en lunch på Scandic Star Sollentuna. STF:s ordförande Jesper Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Därefter valdes Christer Pallin, f.d chefsjurist hos Riksidrottsförbundet till mötesordförande. Till sekreterare valdes Ola Silvdahl, STF:s generalsekreterare. 

Ytterligare gäster som deltog på årsmötet var; Elin Johansson, Förbundsjurist Riksidrottsförbundet, Peter Reinebo, Verksamhetschef Sveriges Olympiska Kommitté samt Michael Thorén hedersledamot Svenska Triathlonförbundet.

STF:s ledamöter och personal presenterade kortfattat höjdpunkter från året som gått. Propositioner och inkomna motioner diskuterades och beslut fattades. Utförligare redogörelser för verksamhetsberättelse och verksamhetsplan finns att läsa i årsmöteshandlingarna.   Länk till annan webbplats.

Vid valet av ledamöter kom det utöver valberedningens förslag, nomineringar från sittande möte. Efter en sluten votering stod det klart att de fyra ledamöter i styrelsen på två år och samt ett fyllnadsval på ett år är:

Ria Damgren Nilsson (omval 2 år)
Johanna Green (nyval 2 år)
Åke Lantz (nyval 2 år)
Milla Jonsson (nyval 2 år)
Jonas Hedeback (omval 1 år)
Jenny Nilsson (aktivas rep.)

Valberedning
Lotta Kellander, Ordförande (omval 1 år)
Jonas Haglund (nyval 1 år)
Elin Bommenel (nyval 1 år)

Samtidigt som vi vill önska den nya styrelsen med Jesper i spetsen lycka till så vill vi också rikta ett stort tack till Lena Westman och Oskar Djärv (aktivas rep.)  för deras år och engagemang som ledamöter i styrelsen. Vi vill också tacka Mikael Stolpe och Lindakatarina Ek för sina år i valberedningen.

Förutom att få en inblick i förbundets verksamhet och påverka vår gemensamma framtid, är mötet ett tillfälle att träffa idrottsvänner från hela Sverige. På lördagens möte fanns triathleter från både norr till söder, öst till väst. Svenska Triathlonförbundet vill rikta ett stort tack till alla som var med! 

Tillsammans ska vi göra Svenska Triathlon till världens bästa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Protokoll Länk till annan webbplats. från årsmötet publiceras på hemsidan inom en månad.

Publicerad: 2020-09-23

Senast uppdaterad: 2020-09-24

Författare: Tom Mårtensson