Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Ny tränare på Malmö Idrottsgymnasium

Höstterminen är nu igång och med det vill vi presentera vår nya NIU-tränare på Malmö Idrottsgymnasium, Andreas Thell. På gymnasiet har eleverna möjligheten att läsa ämnet specialidrott med inriktning på triathlon där Andreas är ansvarig tränare.

Namn: Andreas Thell
Ålder: 29 år
Ort: Ystad, Skåne
Utbildning: Lic. PT med kondition- och uthållighetsprofil (Tränarakademin), diplomerad löpcoach
Tränaruppdrag: NIU-tränare Malmö fr.o.m hösten 2020.

Ansvarig tränare: Andreas Thell
Mail:andreas.thell@malmo.se
Telefon: 0703-561195

 

Berätta lite kort om dig själv?
Född och uppvuxen utanför Lund i Skåne. Alltid varit väldigt idrottsintresserad och har levt och andats idrott dygnet runt i 15 år. Numera bosatt i Ystad på vackra Österlen tillsammans med sambo.

 

Vad har du för idrotts/triathlon bakgrund?
Träning och idrott har alltid varit en stor del av mitt liv. När jag var 15 år köpte jag min första racercykel och sedan dess har jag varit en passionerad uthållighetsidrottare med en karriär som landsvägscyklist på nationell elitnivå och en del internationellt tävlande i bagaget. Har efter det även gjort några säsonger som hygglig långdistanslöpare. Älskar fortfarande att träna och tävla men har sänkt ambitionsnivån för mitt eget idrottande i takt med att intresset för att coacha och hjälpa andra utövare vuxit sig starkare.

 

Hur länge har du arbetat som tränare/lärare?
Startade mitt eget företag i slutet av 2018 och har arbetat med träning sedan dess.

Vad har du haft för uppdrag tidigare?
PT på Actic, personlig coachning av cyklister, löpare och triathleter via egen firma, tränings- och tävlingsansvarig i lokal cykelklubb.

 

Vad är det bästa med att vara tränare/lärare?
Det absolut roligaste med att vara tränare är att få vara delaktig i människors utveckling och se vilka enorma framsteg som kan skapas genom att ha en coach vid sidan av som stöttar, planerar och styr träningen i strävan att nå gemensamt uppsatta mål och flytta gränser.

 

Vad är det bästa med att gå på ett NIU i triathlon?
Att få möjlighet att fördjupa sina idrottsliga kunskaper och skapa sig en förståelse för träningsprocessen och vad som krävs för att bli en framgångsrik idrottare. Den sociala miljön att omringa sig med likasinnade med samma intresse är också unik och sporrande för en ung atlet.

 

Hur gör en aktiv om de vill söka till NIU?
Information om utbildningen och hur man ansöker finns på skolans hemsida (följ länk nedan). Där kan man klicka sig vidare till triathlonförbundets hemsida där ansökningen sker. Ansökan för HT 2021 är öppen redan nu och sista ansökningsdag för NIU är den 1 december. Välkommen med din ansökan!

Information om skolan, läs här Länk till annan webbplats.>>> Länk till annan webbplats. 

Informations om NIU triathlon, läs här >>> Länk till annan webbplats.  Länk till annan webbplats.

Ansök här >>>  Länk till annan webbplats.

 

Vad behöver den aktiva ha för idrottslig bakgrund?
Triathlon är en så pass mångfacetterad idrott att det går att ha en bakgrund från flera olika idrotter och ändå ha goda förutsättningar att bli en duktig triathlet. Det är en stor fördel om man redan behärskar simningen men det viktigaste är att man har rätt inställning och är villig att lägga ner jobbet som krävs för att bli duktig i alla tre grenar.      

 

Vad är den viktigaste egenskapen för att bli triathlet?
Tålamod! I all uthållighetsidrott är tålamod en central egenskap och det tar många år av slit och hårt arbete för att nå sin fulla fysiska potential. Inte minst i triathlon där du har tre grenar att ständigt förbättra dig i och samtidigt balansera och prioritera i träningen.

 

Hur ser du på framtiden för Svensk Triathlon?
Framtiden ser ljus ut. Triathlon i Sverige är på frammarsch och satsningen med flera NIU Triathlon kommer bära frukt på lång sikt och utveckla både bredd och elit inom svensk triathlon.

 

Tack för intervjun och varmt välkommen till Svensk Triathlon och vårt tränarteam. Lycka till på jobbet önskar vi!

Publicerad: 2020-08-26

Senast uppdaterad: 2020-08-26

Författare: Tom Mårtensson