Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Ledig tjänst Specialidrottslärare i triathlon, Malmö Idrottsgymnasium

Malmö Idrottsgymnasium har en inspirerande studie- och elitidrottsmiljö präglad av glädje, utveckling och resultat. Vi har för närvarande 470 elever på programmen SA, NA, HA, EK, Språkintroduktion samt gymnasiesärskola.

Hos oss möter eleverna engagerade lärare och instruktörer som ger dem möjlighet att kombinera utbildning och elitidrott. Vi har välutbildade lärare med fokus på den dagliga undervisningen, där den enskilde eleven blir sedd och får utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Planera och genomföra undervisning inom kursen specialidrott för våra triathlonelever. Delaktighet i ämneslag och arbetslag samt mentorskap. Hålla i kontakten och samarbeta med föreningsliv inom Triathlon och Svenska Triathlonförbundet. Samordna och förmedla kontakt med idrottsläkare, dietister, naprapater m.fl. för elever i behov.

Om tjänsten

Som instruktör på NIU Triathlon möjliggör du elevernas utveckling av den idrottsliga förmågan mot elitnivå. Hos oss tränar eleverna triathlon i kombination med sina studier. Träningen är individuellt upplagd beroende på träningsbakgrund och hur långt eleverna kommit i ut­veckling. I utbildningen ingår även ämnena träningslära, idrottspsykologi, fysisk träning, kost och doping. På Malmö Idrottsgymnasium har du stöd av en specifik idrottsmentor som du samarbetar med kring upplägg, planering och genomförande. Träning sker i Simhallsbadet, Stadion/Hästhagen, Athleticum och utomhus i närområdet. Arbetet innebär även att samverkan med föreningarna i regionen och Svenska Triathlonförbundet, där du är ansvarig för rekrytering av elever och är en integrerad del i Svenska Triathlonförbundets tränarteam och elitverksamhet. Det senare innebär medverkan på läger, tävlingar och mästerskap.

Kvalifikationer

Du är utbildad gymnasielärare med behörighet i idrottsspecialisering alt. akademiskt utbildad. Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare undervisning samt att du har dokumenterad erfarenhet som aktiv och/eller varit verksam som ledare med inriktning mot elitidrott och gärna inom triathlon. Du är en skicklig pedagog och har lätt för att skapa goda relationer till dina elever. Vi söker dig som vill ta en aktiv roll i arbetet med utvecklingen av idrottsinriktningen på skolan. Vi ser även gärna att du är öppen för att arbeta ämnesöverskridande och att du har en god samarbetsförmåga.

Varaktighet

Du kommer vara anställd på Svenska Triathlonförbundet som instruktör på Malmö Idrottsgymnasium i ämnet specialidrott med inriktning triathlon. Tjänstgöring för läsåret 2020/2021 är på 35%.

Din profil

Vi söker dig som vill vara med att fortsätta utveckla skolan genom kunskap, kollegialt lärande och samverkan för att eleverna ska få en så bra utbildning som möjligt. Med engagemang och drivkraft bidrar du till att verksamheten uppnår uppsatta mål. För att trivas hos oss och vara framgångsrik i din undervisning ser vi att du är kreativ och öppen för nya idéer och tankesätt för att på bästa sätt ligga i framkant med undervisningen.

Du kommer att vara en viktig del i Svenska triathlonförbundets elitutveckling, där du kommer ingå i Svenska Triathlonförbundets tränarteam. För att lyfta verksamheten så att den håller hög internationell standard, kommer du medverkan på läger, tävlingar, utbildning och internationella tävlingar tillsammans med våra landslag.

Du är legitimerad lärare på gymnasienivå har erfarenhet av undervisning inom specialidrott på gymnasienivå. Vidare har du professionellt förhållningssätt i mötet med andra, både elever, kollegor och vårdnadshavare, ser det som självklart att samarbeta med andra.


Läs mer om skolan
https://idrottsgymnasium.malmo.se/

Länk till annan webbplats.

Läs mer om STF Elitidrott och studier https://www.svensktriathlon.org/Utbildning/Elitidrottochstudier/ Länk till annan webbplats.

 

Ansökan görs snarast till:
Mail: angela.fox@svensktriathlon.org
Interjuver sker löpande.


Upplysningar om tjänsten får du av:

Angela Fox, Sportchef
Svenska Triathlonförbundet
Telefon: 070-886 79 19
Mail: angela.fox@svensktriathlon.org

Publicerad: 2020-06-09

Senast uppdaterad: 2020-06-09

Författare: Tom Mårtensson