Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

#triathlonhosdig - Svensk Triathlons virtuella sommar

Då många triathlontävlingar tvingats ställa in 2020 vill vi på Svenska Triathlonförbundet tillsammans med svensk triathlons lokala tävlingsarrangörer skapa en digital mötesplats för våra aktiva runt om i landet.

Upplägget bygger på idrottens uppgift att skapa rörelse och möte mellan människor.Givet den situation vi har idag blir möten lokala, mindre och digitala, samt att behovet av fysisk aktivitet är större än någonsin. Och vi behöver anpassa oss, och vända en utmaning till en möjlighet.

Svenska Triathlonförbundet har i samarbete med Jogg.se Länk till annan webbplats. skapat en hemsida där det kommer arrangeras en aktivitet per vecka. Du som deltagare registrerar dig på sidan (helt gratis) och har sen möjlighet att köra alla sommarens triathlon aktiviteter fast på hemmaplan. På hemsidan publiceras en kalender med alla sommarens aktiviteter, först ut för sommaren blir MAXI Linköping Triathlon. Du som deltagare kör triathlon aktiviteten och dess distansera lokalt hemma, själv eller med kamraterna. Triathlon aktiviteten kommer gå på en specifikt utsatt tid, detta för att skapa en gemenskap, men självklart kan du också genomföra aktiviteten när du vill under veckan. Du som deltagare registrerar sedan in dina tider för veckans triathlon aktivitet på den digitala plattformen manuellt. Det utgår ingen anmälningsavgift, men du som deltagare kan frivilligt swisha valfritt belopp till föreningen som varit tvungen att ställa in.

Syftet med sommarens triathlon aktivitet är motivation, rörelse och gemenskap. Prestation kommer inte att premieras, detta för att vi vill uppmuntra säkert och rättvist deltagande. På den digitala plattformen skapas verktyg för dialog, pep och kommunikation genom ett chattforum. Förutom detta ger plattformen också möjlighet till att spara din aktivitet i en digital träningsdagbok för att du ska kunna logga dig själv men även dela med dina kamrater.

Under sommaren finns hashtagen #triathlonhosdig och #swedentriathlon som du kan använda på olika sociala medier för att dela dina lokala #triathlonhosdig stunder. 

Den digitala plattformen tri.se/triathlonhosdig Länk till annan webbplats. publiceras under fredagen den 12/6. Håll utkik för mer information under veckan. 


Sommarens aktivitet #triathlonhosdig arrangeras i samarbete med 

Publicerad: 2020-06-08

Senast uppdaterad: 2020-06-08

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i