Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Vansbro Triathlon och SM på medeldistans byter datum

Vansbro Triathlon har beslutat att flytta sin triathlontävling till helgen 29-30 augusti istället för 27-28 juni.

Det är tuffa tider för idrottsrörelsen och många andra där svåra beslut behöver tas. Årets säsong kommer inte vara lik någon annan och vi vet att alla gör sitt bästa för att hitta lösningar på utmaningen vi ställts inför. Vi alla blir drabbade på något sett, men tillsammans är vi starka.

Vansbro Triathlon och Svensk Mästerskap på medeldistans ihop med Vansbro Swimrun kommer att flyttas till helgen 29-30 augusti.

"Vi har hållit tät dialog med arrangören längs vägen och hoppas att tävlingen kan bli av på slutet av augusti. Det är en ovisshet vi alla lever i just nu och kan inte annat än hoppas att situationen blir lättare och att en del tävlingar kan genomföras under säsongen 2020", säger Üve Hillep, arrangemangsansvarig på Svenska Triathlonförbundet.

Vansbro informerar: Vansbrosimningen 2020 ställs in – Satsar på Home Edition istället.
Vansbrosimningen beslutar att ställa in årets simlopp och erbjuder istället en hemmavariant.

– Alla vi som arbetar hårt för att skapa magiska ögonblick i Vanån och Västerdalälven vill inget hellre än att välkomna deltagare och publik till Vansbro. Tanken på att inte få göra det i år är mycket ledsam, säger Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen.

– Även om ljuspunkterna blir fler och fler finns det fortfarande en oro för liv och hälsa kvar i samhället som vi måste lyssna på och acceptera. Sjukvården är hårt belastad och kommer så vara inom överskådlig tid. Vi varken vill eller ska bidra till att lägga ytterligare tryck på dem, fortsätter Tomas Viker.

Den glada nyheten är att Vansbrosimningen i samverkan med sina partners kommer att erbjuda Vansbrosimningen Home Edition 2020. Under hela sommaren erbjuds alla deltagare, både anmälda och ännu ej anmälda, en unik möjlighet att genomföra sitt eget Vansbrosimningen i sin favoritsjö. Loppet gäller som ett officiellt Vansbrosimningslopp och ingår även i En Svensk Klassiker. Anmälan till Vansbrosimningen Home Edition sker via Vansbrosimningens hemsida.

När det gäller Vansbro Triathlon med det Svenska Mästerskapet på medeldistans samt Vansbro Swimrun är planen fortsatt att loppen ska genomföras på plats i Vansbro. Loppen kommer dock att flyttas fram till helgen den 29-30 augusti.

– Vansbro Triathlons format är mycket mer begränsat och kräver inte alls samma säkerhetsapparat. Därför är det fortsatt vår förhoppning att vi ska kunna genomföra triathlontävlingarna i slutet av augusti, avslutar Tomas Viker.

Kontaktuppgifter
Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen
070 319 27 33
tomas.viker@vansbrosimningen.se

Arrangörens hemsida >>>

Länk till annan webbplats.
Tävlingens hemsida >>> Länk till annan webbplats.

Tävlingskalendern >>> Länk till annan webbplats.

Riktlinjer och rekommendationer angående Coronaviruset >>> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2020-04-29

Senast uppdaterad: 2020-04-29

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i