Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gotland Triathlon 2020 ställs in

Gotland Triathlon informerar: Tävlingen skulle för tredje året i rad arrangeras i Slite på Gotland, men på grund av coronaviruset ställs nu tävlingen in.

Det var tänkt att Gotland Triathlon 2020 skulle arrangeras för tredje året i rad. Det var tänkt att det var i år tävlingen skulle ha en elitklass med drafting för första gången. Det var i år tävlingen skulle lyfta på riktigt.

Tyvärr kom ett coronavirus emellan och med de direktiv och förbud myndigheterna har kommunicerat om arrangemang och resor har vi därför fattat beslut om att ställa in Gotland Triathlon 2020.

"Det är väldigt synd att vi måste ta det här beslutet eftersom anmälningsläget såg väldigt bra ut. Men många som planerat för att tävla kommer till Gotland och Slite för just tävlingen och vi vill vara ute i god tid för att de anmälda ska ha möjlighet att boka av eller om boenden och resor. Vi vill därför inte vänta längre än nödvändigt med beslutet, säger Åsa Grönlund som är tävlingsledare."

Gotland Triathlon är en av många tävlingsarrangörer som tvingats fatta svåra, men för hälsan viktiga, beslut om att ställa in. Det enda vi alla i samhället kan göra är att ta det lugnt och följa de riktlinjer och förbud som råder för att minimera smittspridningen. Och som det ser ut nu kan trots allt alla fortsätta träna. Vi kan utan någon större risk simma, cykla och springa så att vi håller oss i form till nästa sommar.

Alla anmälda i Gotland Triathlon 2020 har via mejl erbjudits en startplats till nästa års Gotland Triathlon, en tävling som kommer hållas 19 juni 2021. Gotland Triathlon har förutom de ordinarie klasserna och distanserna även ansökt om att få arrangera SM/RM i Sprint och SM i Stafett samt paraklass.

För ytterligare information kontakta:
Åsa Grönlund, Tävlingsledare
Mobil: 0768-087288
E-mail: tavlingsledare@gotlandtriathlon.se

Arrangörens hemsida >>> Länk till annan webbplats.

Tävlingskalendern >>> Länk till annan webbplats.

Riktlinjer och rekommendationer angående Coronaviruset >>> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2020-04-06

Senast uppdaterad: 2020-04-06

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i