Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

SM i duathlon 2020 ställs in

SM i duathlon (Arlandastad Duathlon) skulle arrangeras 1 maj i Arlandastad. I den situation med Corona i samhället som vi har idag och som vi kan bedöma framåt är det inte ansvarsfullt att genomföra tävlingen.

Vårt övergripande mål i verksamheterna är att på alla sätt bidra till att minska risken för smittspridning, utifrån rekommendationer, riktlinjer och beslut från myndigheter.

Tävlingsledningen har därför i samråd med STF beslutat att ställa in Arlandastad Duathlon 2020, och förbundsstyrelsen har beslutat att SM i duathlon 2020 utgår. Förbundsstyrelsen har samtidigt tilldelat arrangören SM i duathlon 2021, och föreningen får därmed möjlighet att genomföra sin premiär på arrangemanget Arlandastad Duathlon med SM-status nästa år.


Beslutet är olyckligt, men klokt och inte oväntat. Vi är alla i en annorlunda situation som påverkar individer, organisationer och företag. Flera arrangörer bevakar läget och förbundet är i god dialog med dessa om förutsättningar och hur vi tillsammans kan hjälpas åt utifrån det givna läget.  


Svensk triathlon är liksom hela idrottsrörelsen beroende av att det finns arrangemang och i detta finns en förhoppning om förståelse för arrangörernas svåra situation och för att säsongen 2020 självklart kommer att påverkas.

Arrangörens hemsida >>> Länk till annan webbplats.

Tävlingskalendern >>> Länk till annan webbplats.

Riktlinjer och rekommendationer angående Coronaviruset >>> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2020-03-25

Senast uppdaterad: 2020-03-25

Författare: Tom Mårtensson