Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Vansbro Triathlon blir del av Challenge

Från om med 2021 kommer Vansbro Triathlon att ansluta sig till Challenge Family. En redan bra tävling blir en del av något större.

Vansbrosimningen blir en del av Challenge Family

Vansbro Triathlon blir det första svenska triathlonloppet att ansluta sig till Challenge Family.

- Det är svårt att hitta ett bättre lopp för att visa upp Sverige, säger Lisa Nordén, ambassadör för Challenge Vansbro.

Med start 2021 blir Vansbrosimningen och Vansbro Triathlon en del av Challenge Family, en snabbväxande organisation för triathlonlopp från hela världen.

- Challenge Family är ett känt internationellt varumärke som med sitt fokus på festival, familj och gemenskap passar bra in i Vansbrosimningens värdegrund, säger Tomas Viker, generalsekreterare för Vansbrosimningen.

Inträdet i Challenge Family betyder att Vansbro Triathlon från och med 2021 kommer att heta Challenge Vansbro, får hjälp med marknadsföring och får en helt ny grafisk kostym, insidan kommer dock vara densamma.

- Som deltagare i Challenge Vansbro får du ta del av en mångårig tradition i Sveriges gladaste triathlontävling. Vansbro Triathlons ambition har alltid varit att deltagare och publik ska få en riktigt härlig upplevelse där gemenskap, värme och glädje går före prestation, detta fokus kommer vi fortsätta ha även om vi byter namn till Challenge Vansbro, säger tävlingsledare Clas Björling.

- Challenge Vansbro kommer definitivt att sticka ut bland de andra loppen i Challengefamiljen. Många av de andra loppen körs i storstäder så Challenge Vansbro blir en härlig kontrast med fokus på naturupplevelser och allt det vackra Sverige, Dalarna och Vansbro har att erbjuda, säger Tomas Viker.

Lisa Nordén blir ambassadör för Challenge Vansbro

I samband med Vansbrosimningens inträde i Challenge Family blir den olympiska silvermedaljören i triathlon Lisa Nordén ambassadör för Challenge Vansbro. Lisa kommer även att delta både 2020, då SM i medeldistans kommer till Vansbro, och i premiären av Challenge Vansbro 2021.

- Jag ser verkligen framemot att Challenge Family kommer till Sverige och Vansbro. Det är svårt att hitta ett bättre lopp för att visa upp Sverige, jag älskar arenan och naturen omkring Vansbro är fantastisk. Det är ett litet samhälle som är vana att arrangera stora evenemang och banan kommer att flörta med deltagarna. Jag tror att kombinationen av skog och natur tillsammans med publiken och gemenskapen kommer bli det som verkligen sätter Challenge Vansbro på kartan, säger Lisa Nordén.

Challenge Vansbro kommer att arrangeras den 4 juli 2021.

 

Det här är Challenge Family

41 olika lopp från nästan 30 olika länder

Ca 1 miljon åskådare

Drygt 75 000 deltagare

30 000 funktionärer

 

Hemsida Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2020-02-17

Senast uppdaterad: 2020-02-17

Författare: Tom Mårtensson