Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Linköping Triathlon blir MAXI Linköping Triathlon

​Stormarknaden ICA MAXI Linköping blir titelsponsor till eventet Linköping Triathlon 2020 och 2021 och tävlingens namn blir MAXI Linköping Triathlon.

Linköping Triathlon arrangerades för första gången 2019 och blev en succé direkt. Över 600 deltagare i klasser för barn och ungdom, samt för motionärer på alla nivåer och svensk elit. Tävlingen avgörs på korta distanser där deltagarna flera gånger passerar det fina eventområdet vid SAAB arena.

Tävlingen arrangeras av Svenska Triathlonförbundet (STF) i samarbete med lokalt föreningsliv och då i huvudsak den fantastiska Linköpingsföreningen IK NocOut.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

MAXI Linköping Triathlon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är 2020 värd för SM på sprintdistans och stafett, men det finns som i fjol självklart klasser för deltagare i alla åldrar och med alla ambitionsnivåer.

Tävlingsdatum är söndag 7 juni 2020 på samma fina eventområde vid SAAB Arena.

Tomas Lundvall, VD MAXI Linköping:

Vi ser fram emot att gå in i ett samarbete kring ett fint arrangemang i Linköping som inkluderar barn- och ungdomar, motionärer och elit. Svenska Triathlonförbundet tillsammans med Linköpings föreningsliv skapar ett proffsigt och välkomnande event som vi gärna vill stötta.

Ola Silvdahl, Generalsekreterare STF:

Linköping Triathlon blev en idrottsfest från start. En klassiskt svensk tävling arrangerat av föreningslivet, med fint stöd från en stad som värnar om idrott och evenemang. Att MAXI Linköping nu går in som titelpartner och i ett samarbete kring evenemanget, är inspirerade och ger energi att fortsätta utvecklingen av tävlingen och idrotten i Linköping.

Anders Thorén, Evenemangsproduktionschef Linköping:

”Första upplagan av Linköping Triathlon 2019 blev en stor succé och området kring Saab arena visade sig hålla hög klass och levde väl upp till Triathlonförbundets professionella organisations förväntningar. Nu ser vi fram emot det andra året av denna fantastiska tävling som blandar elit med motionärer. I Linköping satsar vi lite extra på att få till evenemang med SM status så det är med stor glädje som vi ser fram emot ett Triathlon SM i både sprint och stafett”.

Varmt välkomna till MAXI Linköping Triathlon!

Publicerad: 2020-02-14

Senast uppdaterad: 2020-02-14

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i