Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Magnus Johansson ny tränare på DSA i Falun

Dala Sports Academy Elit är Dalarnas egna elitidrottsmiljö med säte i Falun och Borlänge. Sedan starten 1985 har aktiva som varit en del av verksamheten tagit mer än 220 medaljer på OS, VM och EM.

Verksamheten drivs av RF-SISU Dalarna i nära samarbete med Högskolan Dalarna och specialidrottsförbunden för de sex idrotterna som ingår i verksamheten. 
I elitmiljön finner ni idrottare från hela landet och många av dem tillhör landslagsnivån såväl som yttersta världseliten i sin idrott. Gemensamt för idrottarna i vår miljö är att de valt att satsa fullt ut på sitt idrottande. Syftet med Dala Sports Academy Elit är att erbjuda dessa idrottare en välsmord elitmiljö som stimulerar dem i den dagliga träningen. 
Dala Sports Academy Elit ser elitidrottslivet som en process där man passerar olika faser i det övriga livet. Därför kan våra idrottare kombinera sin satsning med studier, arbeta deltid eller idrotta på heltid. Syfte är att skapa förutsättningar för idrottaren att kunna utvecklas tryggt i samma miljö oavsett vilken fas han/hon är i övriga livet.

 

Vi passade på att ställa ett par frågor till Magnus som precis börjat sin tjänst som tränare på DSA i Falun.

Berätta lite kort om dig själv..

Jag bor i Torsång mellan Falun och Borlänge med min sambo och våra två barn. Är 32 år och har tidigare arbetat som tränare på Hagströmska gymnasiets NIU-triathlon. Jag är uppväxt i Tranås med har nu bott i Dalarna i snart 9 år. Jag flyttade hit för att göra en egen satsning på triathlon och samtidigt plugga till tränare.

 

Vad har du för idrotts/triathlon bakgrund?

Har elitsatsat och tävlat i långdistanstriathlon. Under min egna aktiva karriär var jag själv med i DSA-elit.

 

Hur länge har du arbetat som tränare? Vad har du haft för uppdrag tidigare?

Jag har arbetat som triathlontränare i snart fem år. Innan jag började på DSA-elit var jag tränare på Hagströmska NIU-triathlon.

 

Vad är det bästa med att vara tränare?

Det bästa med att vara tränare är att få arbeta tätt med motiverade aktiva mot ett gemensamt mål. Jobba med individuella lösningar och hitta de rätta detaljerna för varje aktiv, så den kan ta nästa steg i sin utveckling.

 

 Vad är det bästa med tillhöra en elitgrupp som DSA?

Att varje dag ha en grupp att genomföra den dagliga träningen med. Vid varje träningstillfälle komma till en välplanerad träning som genomförs med en grupp där alla är där för att bli bättre triathleter och alla i gruppen lyfter varandra till att ta nästa steg.

 

Vad krävs för att vara med i gruppen?

Att man tillhör nationell/internationell elit eller har en målsättning att nå dit och har stor utvecklingspotential.

 

Hur gör en aktiv om de vill söka till DSA?

Ring eller skicka ett mail till mig, så tar vi det därifrån. Officiellt öppnar ansökan till nästa DSA-år senare i vår och året startar 1/9. I denna ny-uppstart tar vi dock emot ansökningar löpande.

 

Hur ser du på framtiden för Svensk Triathlon?

Det som görs nu med att bygga upp flera miljöer för junior, ungdom och senior där de kan få den stöttning som krävs skapar förutsättningar för att stärka svensk triathlon. Nu hoppas jag det kommer satsas mer på ungdomar i högstadieålder för att få fler aktiva att stoppa in i dessa miljöer och på sikt göra svensk triathlon´s elitverksamhet både bredare och spetsigare.

 

Hur känns det på nya jobbet?

Superkul och motiverande. Det är en fantastisk miljö och förutsättningarna för en triathlet på DSA-elit är riktigt bra.

 

Stort lycka till på det nya jobbet önskar vi!

 

Kontaktuppgifter

Mail: magnus.johansson@rfsisu.se

Telefon: 073-53 63 918

Publicerad: 2020-01-29

Senast uppdaterad: 2020-01-29

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i