Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Gabriel Sandör trea på Europacupen i Malmö

Lördagen 3 augusti avgjordes Europacupen i triathlon Malmö och genrepet inför EM i Malmö år 2020. Det var ett rekordstort och gediget startfält som gjorde upp om pallplatserna.

Det blev ett tight race på cykeln där Oskar Djärv gjorde ett ryck men det blev drygt tjugo stycken herrar som sprang i samlad trupp ut på löpningen.

Fältet splittrades ganska snabbt upp och Gabriel kunde tillsammans med en mindre klunga ta täten. Gabriel stod för en fenomenal insats när han tog sin första pallplats på Europacupen i Malmö när han kom trea. Vann gjorde Doherty från Irland före Vilaca Portugal.

- Jag är jätteglad att jag kunde göra ett så fint lopp trots att jag varit sjuk. Publikstödet i Malmö idag var helt fantastiskt och att äntligen ta en pallplats på hemmaplan.

Bakom Sandör gjorde också junioren Andreas Carlsson ett fantastiskt lopp när han kom tia, sin bästa placering någonsin på ett internationellt seniorlopp.

59:a Axel Ek

I tjejernas Europacup stod våra svenska tjejer för en jättefin insats med Marie Carlsson i spetsen. Marie som varit borta från triathlonscenen med skada gjorde comeback i den blågula dräkten. Hon stod för sin bästa prestation någonsin när hon var 11:e snabbaste dam i fältet.

Även bland damerna visade en junior framfötterna i form av Ida Burrows som kom på en finfin 20:e plats bland damerna.

Vann gjorde Fullagar, Frankrike före Waugh, Storbritannien och Hannesdottir från Island var trea.

11:a Marie Carlsson

20:e Ida Burrows

21:a Emma Varga

37:a Malin Cederberg

40:a Alida Liljequist

Här hittar du resultaten ifrån Europacupen Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2019-08-08

Senast uppdaterad: 2019-08-08

Författare: Tom Mårtensson