Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gabriel Sandör tvåa på världscupen i Antwerp!

Gabriel som har tävlat intensivt de senaste veckorna med EM i Weert, WTS i Leeds och SM i Linköping lyckades ladda om ordentligt inför världscupen i Antwerp.

Som första svenska herre någonsin fick Gabriel välförjänt kliva upp på prispallen i Antwerp efter ett makalöst lopp som han jobbade sig in i efter en tuff simning. 

 

Grattis till ett fantastiskt lopp Gabriel! Hur är känslan efteråt? 

- Det känns helt fantastiskt! Jag var nog inte riktigt förberedd mentalt för att komma på pallen.Innan loppet tänkte jag gå all in för att få en top10 placering, men att fightas om vinsten på upploppet hade jag inte räknat med!Hur upplevde du loppet?- Hade en dålig start på simningen tyvärr och fick mycket stryk. Upp ur vattnet var planen att göra en snabb växling och köra på stenhårt första biten på cyklingen då första biten på cyklingen var grov kullersten där jag visste att jag kunde köra riktigt bra. Planen funkade och jag var sista man som kom upp i tätklungan på cyklingen.

 

Jag kände mig väldigt stark på cyklingen men det blev mycket taktikkörning på slutet med flera utbrytningsförsök.

 

Ut på löpningen var det bara att springa så smart som möjligt. Ligga med täten och inte dra något och försöka avgöra med en långspurt sista 5-600m. Planen funkade näst intill perfekt och jag sprängde tätgruppen men stumnade helt av mjölksyra och tappade 1:a platsen på upploppet. Lite surt när man har chansen att vinna men är verkligen supernöjd över att ta min första pallplats på världscup!

Publicerad: 2019-06-24

Senast uppdaterad: 2019-06-24

Författare: Tom Mårtensson