Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

2019 års Medeldistans-SM till Sala

Vi är glada att kunna presentera 2019 års arrangör på medeldistans-SM, Sala Silverman.

Eftersom att Tjörn Triathlon valde att lägga ner sin tävling stod medeldistans-SM 2019 utan arrangör. Svenska Triathlonförbundet beslutade att ge den första möjligheten till tidigare sökande. Sala Silverman Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som var en av de sökande i processen inför 2018, blir arrangörer av 2019 års Svenska Mästerskap i medeldistans.

 

Åke Lantz, tävlingsledare i Sala är jätteglad. ”För Sala Silverman är 2019 års SM på medeldistansen en härlig belöning efter 15 års arbete och ständiga förbättringar med arrangemanget. Många har genom åren upptäckt Sala och Sala Silverman som en bra instegstävling där funktionärstätheten och närheten till Triathlonens tre moment inneburit en förståelse för hur en triathlontävling är uppbyggd. I och med SM 2019 kommer förhoppningsvis vår svenska elit att upptäcka Sala Silverman som 

ett proffsigt arrangemang man gärna återkommer till”

 

På frågan vad han själv känner inför uppgiften som tävlingsledare har Åke en klar bild och plan på vad som behöver göras.

”Som tävlingsledare kommer SM 2019 att innebära en annan organisation än tidigare då många av tidigare års arbete måste delegeras på fler personer. Fler kontakter med externa aktörer kommer att vara energigivande men också tidskrävande. Arbetet har redan påbörjats för att vi ska ligga i fas redan från början. Det känns väldigt stimulerande att ta sig an uppgiften och mottot blir väl som de brukar säga vid varje Olympiska Spel, Det bästa SM’et någonsin!”

 

Slutligen låter Åka hälsa att de är redo för Triathlonfest i Sala.

”Vi i Sala och IFK Sala hälsar hela Triathlon Sverige, både motion och Elit till en fantastisk upplevelse i augusti 2019! Anmäl Er, Ni kommer inte att ångra Er!” Anmälan öppnar i november.

 

Även Svenska Triathlonförbundets arrangemangsansvarige Üve Hillep är glad,

 

”Det är med glädje vi kan nu berätta att Sala Silverman är värd för SM medeldistans 2019. En arrangör som har i många år levererat bra tävlingar. Med engagerade funktionärer och bra organisation har de lyckats år efter år skapa en härlig stämning. Jättekul att Sala nu får möjlighet att arrangera SM.

Jag vill också passa på att tacka Tjörn Triathlon för många fina tävlingar under de tio år som tävlingen körts”

Publicerad: 2018-10-15

Senast uppdaterad: 2018-10-15

Författare: Tom Mårtensson