Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Gabriel Sandör redo för U23 VM

I morgon, fredag 14 september går U23-VM av stapeln på Guldkusten i Australien. Gabriel Sandör, Terrible Tuesday Triathlon Club står på startlinjen.

Gabriel som har varit på Pre-camp tillsammans med det norska triathlonlandslaget känner sig nöjd med uppladdningen.

”Det har gått väldigt bra, jetlagen försvann förvånansvärt fort efter den långa resan och jag kom in snabbt in i dygnsrytmen. Jag har tränat med norska landslaget som jag trivs väldigt bra med. Vi har bott, tränat och lagat mat tillsammans. Träningen på precampen har gått riktigt bra och jag har fått till hårdare pass i alla disciplinerna där kroppen har svarat som jag önskat. Nu gäller det bara att våga vila lite sista dagarna så tror jag kroppen är redo.” 

Gabriel som vid det här laget har etablerat sig inom den internationella triathloncirkusen ser fram emot morgondagens lopp över Olympisk distans. 

”Det är lite nervöst såklart, som det ska kännas. Men jag har varit med i U23-VM tidigare och jag känner mina konkurrenter bra. Jag vet att formen finns där. Nu gäller det bara att få ut det på tävlingsdagen. Det är en ganska lätt bana, något tekniskt på cykel men annars helt platt. Det som blir riktigt utmanande är de stora vågorna som vi kommer få på simningen.”

Målet är klart för Gabriel som har tagit stora kliv i sin utveckling detta året.

”Förra året satt jag med i utbrytningen på U23-VM i en 12-mannagrupp men hade en dålig löpning och tappade. Detta år vill jag definitivt vara med och slåss om en top10-placering. Jag har utvecklats i löpningen detta år och känner att jag har kapaciteten för att vara där framme och slåss. Det kommer bli tufft men kul.”

Förutom Gabriel så har vi tre atleter som kör Agegroup-VM under veckan;

Emilie Gripewall, Esilstuna IK Triathlon
Stefan Kimming, Mölndal Outdoor IF
Christer Carlsson, Helenholms IF Tri Team

STORT LYCKA TILL!

Publicerad: 2018-09-13

Senast uppdaterad: 2018-09-13

Författare: Tom Mårtensson