Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svensk och Svensson Svenska Mästare på Medeldistans

I lördags gick Tjörn Triathlon av stapeln för sista gången med SM-status på Medeldistans. På förhand var det ett av de bästa startfälten på mycket länge och det blev en härlig tävling.

Oskar Djärv var först upp ur vattnet tätt följd av Jesper Svensson med Ludvig Fleetwood ytterligare några sekunder bakom som trea.

Annie Thorén kom upp med andra klungan som snabbaste dam. Sara Svensk och Viktoria Gadd kommer upp som 2:a resp. 3:a.

Oskar, Jesper och Ludvig var först ut på cykeln. Vid första varvning kommer Oskar och Jesper först. Robert Kallin varvar som 3:a.

Ut på löpningen ligger Oskar och Jesper tätt. Erik Holmberg kommer ut som 3:a med Robert fem meter efter.

Sara Svensk är först in på cykelvarvning. Annie Thorén kommer in som två men bryter loppet. Jenny Nilsson varvar som 3:a.

Sara Svensk är först ut på löpningen med en betryggande ledning. Jenny Nilsson ut som 2:a och Jenny Älmqvist Nae som 3:a.

Herrarnas löpning handlade om Jesper, Oskar och Robert då Jesper fick kramp efter fyra kilometer och tappade ner till en tredjeplats. Han kom tillbaka halvvägs genom loppet och vann till slut på 3:44:44. Robert närmade sig sakta men säkert Oskar, som hade det tufft andra halvan. Det avgjordes inte förrän på upploppet där Oskar lyckades hålla undan med tio meters marginal och kom in som 2:a på 3:46:13. Robert blev 3:a på 3:46:18.

Damernas löpning handlade om andraplatsen eftersom Saras ledning aldrig var hotad. Hon gick i mål som svensk mästarinna på 4:11:03. Jenny Nilsson lyckades hålla undan och kom 2:a på tiden 4:25:24 med 23 s marginal till Jenny Älmqvist Nae, 4:25:47.

STORT TACK till Lotta Nilsson & Co på Tjörn för fantastiska tävlingar.

Publicerad: 2018-08-26

Senast uppdaterad: 2018-08-28

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i