Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Thorén och Fleetwood svenska mästare

Solen strålade och fotbollsfeber rådde i Gävle under andra deltävlingens första dag i Svenska Triathloncupen. En deltävling som även är SM, Junior-SM och Riksmästerskap (Masters) på olympisk distans.

I damklassen gjorde Annie Thorén, Motala Triathlon Club, ett riktigt bra lopp. Det var dock Emma Varga, Terrible Tuesday Triathlon Club, som tog täten från start och ledde stort upp från simningen. Under cykeln gick dock Annie upp och de två damerna körde cykeldistansen tätt ihop. Under löpningens första varv kunde Annie rycka och fick snabbt en lucka hon kunde hålla hela vägen. Hon gick i mål 1 min 54s före Emma Varga.

”Efter att ha haft tre riktiga skittävlingar var det här en stor personlig revansch för mig” säger Annie som är glad att all träning hon lagt ner sista tiden gav det resultat hon ville.”Framförallt är jag väldigt nöjd med löpdelen och det gav mig ett bra självförtroende inför Långdistans-VM på Fyn nästa vecka”

Bronsmedaljen tog Alida Liljequist, Kinds Go Green CK, som stod för en riktigt bra prestation efter att ha kört solo hela vägen.

1. Annie Thorén, Motala Triathlon Club 2:06:59

2. Emma Varga, Terrible Tuesday Triathlon Club 2:08.53

3. Alida Liljequist, Kinds Go Green 2:13:12


I herrklassen var det en hård kamp in i det sista där Oskar Djärv, Race & Shine Sports Club och Ludwig Fleetwood, Race & Shine Sports Club följdes åt. Ludwig gjoprde ett ryck på simningen och hade en ledning på 9 s efter halva sträckan men Oskar kom ifatt och de var ute samtidigt på cykeln.

”Vi hade en plan att köra cyklingen ihop” berättar Ludwig som samtidigt var lite rädd för att Oskar skulle rycka. Ut på löpningen var de jämsides men Ludwig ryckte direkt och kunde springa i mål 15s före Oskar.

”Vi tränar, tävlar och bor ihop så vi vet var vi har varandra. Jag vet att jag normalt är en lite starkare löpare men mina ben var inte fräscha idag. Jag är superglad att jag höll ihop löpningen och kunde ta hem SM-tecknet” säger Ludwig som poängterar att Oskar gjorde en kanonlöpning.

Bronspengen tog Gabriel Björlin efter ett riktigt kanonlopp där han ryckte från klungan när cirka 2 km återstod av löpningen.

1. Ludwig Fleetwood, Race & Shine Sports Club 1:53:29

2. Oskar Djärv, Race & Shine Sports Club 1:53:44

3. Gabriel Björlin, Kalmar RC Triathlon 1:57:42

 
Junior-SM vanns av Elias Rapp, Västerås Simsällskap, 8 min 2 s före William Nordahl, Helenholms IF Tri Team. 

Under dagen avgjordes också deltävling 2 för de unga triathleterna.

I pojkar 16-17 år vann Hampus Månsson, Väsby SS Triathlon före Simon Lindblom, Kalmar RC Triathlon och trea blev Jacob Fransén, från samma klubb.

På flicksidan i samma ålder tog Ida Tabbert, Kalmar RC Triathlon hem segern, före Liv Johannesson. Kristianstads Triathlonklubb. Tredjeplatsen knep Nora Johansson, Västerås Simsällskap.

Nytt för i år är att klassen 14-15 år på flick- och pojksida har en egen cup. Den andra deltävlingen togs hem av Tilda Månsson, Väsby SS Triathlon på flicksidan och Albin Augustsson, CSK Ludvika på pojksidan.

Hanna Lundberg, Kalmar RC Triathlon blev tvåa och Lova Lavado, Kalmar RC Triathlon trea bland flickorna. Bland pojkarna knep Alexander Chatila, Kalmar RC Triathlon andraplatsen och trea kom Paul Frayon, Väsby SS Triathlon.

Riksmästerskapen för Master på olympisk distans avgörs imorgon söndag.

 Länk till samtliga resultat hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.:

Publicerad: 2018-07-07

Senast uppdaterad: 2018-07-07

Författare: Tom Mårtensson