Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Frida Nöu och Andreas Carlsson uttagna till SOK´s talangprogram

När Svenska Olympiska Kommittén under torsdagen offentliggjorde de uttagna till Talang 2022 fanns två stycken triathleter med. Frida Nöu, Väsby SS Triathlon och Andreas Carlsson, Terrible Tuesday Triathlon Club.

Frida Nöu blev jätteglad över beskedet
”Det är superkul. Det kommer ge mig bra motivation och inspiration. Programmet/SOK kommer hjälpa mig med bra stöd och hjälp för att nå mina långsiktiga mål. Men som Marcus och Jochim säger ”Vardagen is the shit” fortfarande och jobbet behöver göras, fast nu med extra stöd!”

Andreas Carlsson lika så
”Superkul att dom uppmärksammar oss och våran satsning. Programmet kan ge den extra hjälp och skräddarsy den del i träningen som är svårare att nå, som där kan göra det lättare att nå mina mål i min satsning”

Beskedet togs emot med glädje även av Angela Fox, Sportchef
”Det är fantastiskt kul att både Frida Nöu och Andreas Carlsson har kommit med i Talang 2022. Det innebär att de  får ett skräddarsytt stöd för sin utveckling och idrott. De kommer ha möjlighet att få stöd från SOKs resursteam, till träning och internationella tävlingar.”

Talang 2022 är SOK´s senaste stödsatsning som riktar sig mot unga aktiva med fokus på OS om sex till tio år. Det nya stödprogrammet blir en hjälpryttare till de etablerade Topp- och Talangprogrammen och målet är att de uttagna ska ta sig in i något av de programmen senast år 2022, satsa på deltagande OS 2024 i Paris och sedan ha möjlighet att slåss om medaljer år 2028 i Los Angeles.

I den nya satsningen har den aktives hemmatränare en central roll. Både Frida, Andreas och deras tränare tas in i satsningen. En del av resurserna läggs på tränarnas kompetensutveckling för att säkra upp att träningen i vardagen håller högsta nivå.

De aktiva som är med i Talang 2022 kommer att få ett skräddarsytt idrottsligt stöd, liknande det som ges i Topp och Talang. De kommer att få viss tillgång till SOk:s resursteam och stöd till internationella tävlings- och träningsmöjligheter om det behovet finns.

Satsningen Talang 2022 pågår över en fyraårsperiod och varje höst görs en gemensam utvärdering av den gångna säsongen.

Den närmsta tidsplanen för Talang 2022:

  • Under sommaren och hösten kommer projektets fysrådgivare besöka de aktiva och dess tränare i hemmamiljön.

  • Kompetensutveckling för tränare, under tränarutvecklingsprogram Tokyo 2020 sker vid två tillfällen under hösten/vintern 2018.

  • Gemensamt träningsläger på Playitas i november.

Läs mer på SOK hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

STORT GRATTIS!

Publicerad: 2018-06-28

Senast uppdaterad: 2018-07-01

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i