Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svensson vann sensationellt Ironman i Brasilien

Jesper Svensson, Motala Triathlon Club, vann sensationellt Ironman Brasilien efter att ha haft ledningen från start till mål. Det var Jespers debut på den fulla Ironmandistansen.

Jesper berättar kort att han kände sig bra direkt på simningen och kom upp ur vattnet tillsammans med två andra killar. Efter en snabb växling fick han en ledning direkt ut på cyklingen.

”Jag gick ut hårt direkt på cykeln” säger Jesper som ganska snabbt fick en stabil ledning, som mest upp mot sex minuter.

”Under första varvet av tre på löpningen tappade jag tid mot tvåan, Igor Amorelli. Det första varvet var tufft, det var backigt och ledningen var som minst bara strax under tre minuter”.

Under de resterande två varven, som var betydligt plattare kunde Jesper trycka på och ökade återigen på ledningen och i mål var han drygt sex minuter före tvåan.

”Loppet var tufft men jag överraskade mig själv. Jag höll min pace och tider. Jämfört med de andra trodde jag inte att de skulle gå mycket snabbare” säger en glad Jesper Svensson.

STORT GRATTIS!

1. Jesper Svensson, SWE 8.08:07

2. Igor Amorelli, BRA 8:14:29
3. Thiago Vinhal, BRA 8:19:12

Ironman-distansen innebär: 3860 m simning - 180,2 km cykel - 42 195 m löpning.

Publicerad: 2018-05-28

Senast uppdaterad: 2018-05-28

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i