Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Nu söker vi tränare till NIU i Umeå och Malmö

Svenska Triathlonförbundet söker tränare till NIU (Nationellt godkända idrottsutbildning) i triathlon till Umeå och Malmö. Triathlongymnasiet är knutet till Dragonskolans Elitidrottsgymnasium i Umeå och Malmö Idrottsgymnasium.

Vi söker lärare i specialidrott eller tränare som har som ambition att utbilda sig till specialidrottslärare i triathlon.

Malmö Idrottsgymnasium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Umeå Elitidrottsgymnasium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Hagströmska Gymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Svenska Triathlonförbundet startar hösten 2018 Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i triathlon. Syftet med ett NIU är att kunna kombinera elitidrott med en utbildning i den svenska gymnasieskolan. Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för att eleverna ska kunna nå nationell eller internationell elit i kombination med seriösa studier. Umeå, Malmö och Falun har av Skolverket och Svenska Triathlonförbundet tilldelats fyra till sex platser per läsår (12 - 18 platser på tre år). Eleverna erbjuds en unik triathlonutbildning i den elitmiljö som både Umeå, Malmö och Falun erbjuder ihop med många andra idrotter.

Både Dragonskolan och Malmö Idrottsgymnasium är två av Sveriges största elitidrottsgymnasium. Antagningarna till NIU sker på såväl idrottsliga meriter (eleverna för 2018 är redan antagna) och betyg. Som tränare kommer du att ha en central roll i arbetet med att sätta upp mål och en individuell utvecklingsplan mot en nationell- eller internationell elitnivå.

I tjänsten ingår bland annat

 • Som tränare i specialidrott har du ansvar för både den praktisk och teoretiska utbildningen.
 • Ämnet specialidrott ska erbjudas vid minst tre undervisningstillfällen per vecka inom ramen för schemalagd tid. Teori ska ingå i specialidrotten, både separat från och integrerat i de praktiska passen.
 • Uppföljning av elevernas studieresultat och eventuellt behov av stöd ligger på respektive mentor på skolan i samråd med tränaren.
 • Tränaren ska vara kontaktperson till familj, föreningen och Svenska Triathlonförbundet
 • Tränaren ska besöka eleverna i deras klubbmiljö (på NIU orten).
 • Tränaren ska med stöd från Svenska Triathlonförbundet, arbeta med rekrytering och marknadsföring av utbildningen.
 • Tränaren ska samarbeta med en lokal förening och Svenska Triathlonförbunde


  Vi söker dig som har

 • En idrottslärarutbildning eller annan akademisk utbildning inom träningslära samt specialkunskaper inom triathlon.  
 • Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet som aktiv och/eller varit verksam som ledare med inriktning mot elitidrott.
 • Som tränare måste du ha god förmåga att samarbeta, kommunicera och informera.
 • Du bör ha intresse av utvecklings- och utbildningsfrågor.

Riksidrottsförbundet ser gärna att det anställs fler kvinnliga tränare på NIU.

Tjänsten i Umeå: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Ansvarig tränare ska ha möjlighet att utvecklas inom specialidrotten och vi ser gärna att sökande är intresserad av en lärarlegitimation i specialidrott. Tränaren skall ha möjlighet till vidareutveckling, där denna blir en viktig del i elitverksamheten på Svenska Triathlonförbundet.
 • Som tränare i specialidrott har du ansvar för både den praktiska och teoretiska utbildningen.
 • Träning i specialidrott ska erbjudas vid minst tre undervisningstillfällen per vecka inom ramen för schemalagd tid. Teori ska ingå i specialidrotten, både separat från och integrerat i de praktiska passen.
 • Tränarens arbetssituation (arbetstid, ersättning etc.) regleras i särskilt anställningsavtal med ansvarig part.
 • Tjänsten är på 30% första året med möjlighet till mer beroende på utbildning och bakgrund. För varje år kommer tjänsten att utökas i takt med att antal elever växer.
 • Tillträde från 2018-08-01.

Skriv en kort beskrivning om dig själv, varför du är rätt person för uppdraget och bifoga CV med för tjänsten relevanta meriter. Betygskopior och andra intyg behöver inte sändas med ansökan men kommer att efterfrågas inför eventuell intervju.

Ansökan sker via:

https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Lediga-jobb/Platsbanken/annonser/7709947 Länk till annan webbplats.

Sista ansökningsdag 2018-05-25

Upplysningar om tjänsten får du av:
Henrik Ragnvaldsson
Rektor Umeå Eliidrottsgymnasium
Telefon: 090-162405, 070-316 93 41
Mail: henrik.ragnvaldsson@umea.se

Tjänsten i Malmö: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Ansvarig tränare ska ha möjlighet att utvecklas inom specialidrotten och vi ser gärna att sökande är intresserad av en lärarlegitimation i specialidrott. Tränaren skall ha möjlighet till vidareutveckling, där denna blir en viktig del i elitverksamheten på Svenska Triathlonförbundet
 • Träning i specialidrott ska erbjudas vid minst tre till fyra undervisningstillfällen per vecka inom ramen för schemalagd tid.
 • Som tränare i specialidrott har du ansvar för två praktiska pass per vecka.
 • Tränarens arbetssituation (arbetstid, ersättning etc.) regleras i särskilt anställningsavtal med ansvarig part.
 • Tjänsten är på 15% första året med möjlighet till mer beroende på utbildning och bakgrund. För varje år kommer tjänsten att utökas i takt med att antal elever växer.
 • Tillträde från 2018-08-01.

Skriv en kort beskrivning om dig själv, varför du är rätt person för uppdraget, och bifoga CV med för tjänsten relevanta meriter. Betygskopior och andra intyg behöver inte sändas med ansökan, men kommer att efterfrågas inför eventuell intervju.

Ansökan sker till:
Mail: angela.fox@svensktriathlon.org

Sista ansökningsdag 2018-05-25

Upplysningar om tjänsten får du av:
Angela Fox, Sportchef
Svenska Triathlonförbundet
Telefon: 070-886 79 19
Mail: angela.fox@svensktriathlon.org

Publicerad: 2018-05-09

Senast uppdaterad: 2018-05-09

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i