Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Referat från tränings- och testhelgen i Falun

I helgen har det varit tränings- och testhelg i Falun för våra ungdomar, juniorer och seniorer. Utöver träning och tester så hade vi även fokus på skadeförebyggande träning, antidoping och idrottspsykologi.

Test- och träningshelgen började med samling på fredag eftermiddag och avslutades på valborgsmässoafton. Tanken från början var att arrangera ett läger för 30 aktiva, där hälften av platserna skulle vara elitplatser för våra landslagsaktiva och hälften till ungdomar från bredd till elit. Då det var sista helgen för att kvalificera sig till landslaget, så fanns många av våra elitaktiva på plats för att springa tre eller fem kilometer och/eller simma 400 meter eller 800 meter. När anmälan stängde hade vi 48 anmälda, varv 30 var ungdomar. Fantastisk kul och det ger en enorm energi till gruppen! 

Fredagen inleddes med skadeförebyggande träning för triathleter av Fysio Djurback och följdes upp med ett teknikpass i simning.

För att ge alla möjligheten att träningstävla på 400 eller 800 frisim blev det en tidig lördagsmorgon med start redan klockan sju. Trots en tidig morgon, så var det bra fart i bassängen, där det slogs många personliga rekord.

Mellan morgonens simtävling och eftermiddagens träning, blev det lite teori, där alla deltagare fick gör webbutbildningen ”Ren vinnare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.” med en efterföljande frågestund tillsammans med Svensk Antidoping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Löpningen blev en lagtävling, där de aktiva skulle löporientera till olika sevärdheter i Falun. Tävlingen gick ut på att ta den roligaste bilden vid varje kontroll. Vissa grupper var snabba på att tänka kreativt.


 

Söndagens löptest bjöd på exemplariskt väder. Ungdomarna sprang 3 km på tid medan juniorer och seniorer sprang 5 km. Precis som på simningen, så gick det fort och det sattes väldigt många personbästa. Fantastisk kul att se hur de flesta höjer sig en nivå med hjälp av gruppen och sparring. Då det var ett triathlonläger så blev det även lite cykel på programmet. Av praktiska själv genomfördes passet i en spinningsal där Jonathan Bejmar, Elias Svensson och Nicola Baron ledde gruppen.


Måndagen blev en bonusdag, då det var valborgsmässoafton och klämdag. Dagen bjöd på ett tidigt simpass innan det blev 4 timmar med Anneli Östberg som höll en föreläsning och workshop i idrottspsykologi.

Det har varit en superbra helg med mycket energi och många nya vänner. Ett stort erfarenhetsutbyte mellan de aktiva som är ungdomar födda från 2004 till våra äldsta elitaktiva som är födda på 90-talet. Scandic Lugnet har servat oss med bästa tänkbara mat och alla deltagare har haft helpension inkluderat i priset även om de inte bott på hotellet. På tränarsidan har vi haft flera duktiga tränare på plats genom Joakim Berggren (DSA), Magnus Johansson (Hagströmska gymnasiet), Tomas Viker (Falun SS), Marcus Wernström (RIG Motala) och Lindakatarina Ek (Svensk Triathlonförbundet).   

Ett stort TACK till alla aktiva och ledare som bidrar till väldens bästa triathlon!

Angela Fox
Sportchef


Rörelseträning med ledning av Fysio Djurback.På lördagskvällen tittade man på den spännade tävlingen ifrån WTS Bermuda. 

Publicerad: 2018-05-01

Senast uppdaterad: 2018-05-01

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i