Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tidig säsongsstart för Åsa Lundström

Imorgon fredag startar Åsa Lundström, Patrik Nilsson, Jesper Svensson och flera andra svenskar i Ironman 70.3 Dubai. Det här är Åsas tankar inför loppet.

På fredag den 2 februari är det dags för årets första tävling, Ironman 70.3 Dubai. Efter en dålig avslutning på säsongen 2017, med sjukdom inför (och efter) och energiproblem under Ironman Argentina, har jag inlett 2018 års säsong med två veckors träningsläger med landslaget på Fuerteventura, vilket avslutades i måndags.

Hur träningen har gått?

Den har gått bra. Bra kvalitet och bra sparring. Jag var inte i vidare form när jag kom till lägret, men kroppen började svara på träningen de sista dagarna, dock samtidigt som att jag blev mer sliten. Men med lite nedtrappning och vila så ska det nog bli skapligt tills på fredag.

Varför valde du IM Dubai?

Den ligger bra i tid, och det är en tävling jag inte kört förut, vilket gör det extra roligt.

Typ av bana?

Pannkaksplatt cykling, den enda höjdskillnaden är i princip två farthinder. Löpningen likaså. Dock kan det bli väldigt blåsigt, vilket kan upplevas lika hårt som om det skulle vara kuperat. Det kan potentiellt också göra simningen tuff.

Motstånd?

Ganska litet med hög standard! Det är deltävling nr 1 av The Tripple Crown (där man har chans att vinna en bonus på $1.000.000 om man vinner denna tävlingen, 70.3 VM samt 70.3 Bahrain i dec), så det är många duktiga som kommer för att slåss om chansen att vinna den bonusen. 

Målsättning?

Njuta av att tävla, av att tävla utan förväntningar och ge allt vad jag kan.

Dina chanser?

Det kommer många halvironmanspecialister, och jag är inte där formmässigt än, så det är i teoretiskt sett inte realistiskt med satsa på vinst. Men man ska aldrig säga aldrig. Det är inte avgjort förrän man når mållinjen!

Vi önskar Åsa, Patrik, Jesper och alla andra svenskar stort lycka till i Dubai.

Foto: Appelin Media

Publicerad: 2018-02-01

Senast uppdaterad: 2018-02-01

Författare: Tom Mårtensson