Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Rapport från arrangörsutbildning 20-21 januari

Årets arrangörsutbildning i Upplands Väsby blev en lyckad helg med många nya kontakter, nyförvärvade kunskaper och glada skratt. Nu ser vi fram emot tävlingssäsongen 2018.

Nu i helgen arrangerade Svenska Triathlonförbundet (STF) tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF) en utbildningshelg för befintliga och kommande tävlingsarrangörer. Utbildningen hölls på Scandic i Upplands Väsby och förutom en massa matnyttig information och diskussion hanns det också med god mat, mingel och nätverkande. Resultatet blev en lyckad helg med många nya kontakter, nyförvärvade kunskaper och glada skratt.

Utbildningen började lördag morgon klockan 08:30 och avslutades på söndag eftermiddag 16:00. Många deltagare var med under hela helgen medan andra deltog på utvalda delar. Totalt var 27 deltagare från 18 olika föreningar representerade tillsammans med fyra utbildare. 

LÖRDAG

En dag full med information och exempel på hur man kan tänka när man ska arrangera en triathlon- /duathlontävling.

Utbildningen är uppbyggd i fem delar – idé, förberedelser, planering, genomförande och avslut. Det är en hel del information att ta in och många delar som ska falla på plats för att få till ett bra arrangemang. Deltagarna fick se exempel på vad som kan hända när man inte tänkt hela vägen, något som var väldigt lärorikt. Deltagarna fick med sig verktyg och konkreta råd och tips för att själva kunna komma igång med att arrangera triathlon-/duathlontävlingar.

Dagen avrundades med gemensam fysisk aktivitet samt middag. Här fanns det utrymme för ännu mera snack och utbyte av erfarenheter.


SÖNDAG

Under förmiddagen delade Leif Johansson från RF med sig vad som är på gång hos dem för arrangörer och vad som redan finns. RF jobbar för att kunna underlätta för alla specialidrottsförbund (SF) i sin verksamhet och alla SF jobbar i sin tur för att underlätta för arrangörer inom sin idrott. STF berättade kort om vad vi arbetar med arrangemang och vad som är på g hos oss.

En stor fråga för arrangörer är material och hur man kan minska kostnaderna för detta. Vi är glada att vi redan nu kan presentera konkreta erbjudanden från våra samarbetspartners.

Efter lunch genomförde vi en workshop med fokus på hur vi tillsammans kan uppnå målen inom Svensk Triathlon 2020, under ledning av Martin Wiklund från Stockholmsidrotten/SISU. Aktiviteter som vi tittade på var hur föreningar kan bidra för att:

-       Fånga upp nya målgrupper

-       Få flera tävlingsdeltagare

-       Höja nivån på arrangemangen

Från nulägesanalys av styrkor och svagheter till hur kan vi använda/förfina våra styrkor och hur kan vi ändra/arbeta runt svagheter.

Tusen tack till alla deltagare för engagemang och härliga diskussioner. Tillsammans kommer vi att göra svensk triathlon till världens bästa!

Tack till Lotta Johansson, Leif Johansson och Martin Wiklund för era insatser i helgen.

Tack till Scandic Upplands Väsby för fantastiskt bemötande och utomordentlig service.

Tack till alla samarbetspartners för erbjudanden som vi kunde ge till våra sanktionerade arrangörer.

Svensk triathlon – världens bästa!

/Üve Hillep
Arrangemagsansvarig Svenska Triathlonförbundet 


Foto: Mikael Karlsson 

Foto: Mikael Karlsson

Publicerad: 2018-01-24

Senast uppdaterad: 2018-01-24

Författare: Tom Mårtensson