Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Stockholm Triathlon i ny tappning 2018

Från 2012 har Stockholm varit en av värdstäderna i triathlons VM-serie. Nu tackar arrangörerna alla inblandade för sex fantastiska år som värdstad och lämnar över stafettpinnen till Bermuda. Motionstävlingen lever vidare och fortsätter att utvecklas.

<!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px 'Helvetica Neue'; color: #555555; -webkit-text-stroke: #555555} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px 'Helvetica Neue'; color: #555555; -webkit-text-stroke: #555555; min-height: 15.0px} span.s1 {font-kerning: none} span.s2 {text-decoration: underline ; font-kerning: none; color: #1255cc; -webkit-text-stroke: 0px #1255cc} -->

Stockholm Triathlon har arrangerats sedan 2008 och har 2012-2017 varit en av deltävlingarna i triathlons VM-serie, ITU World Triathlon Series. Nu tackar arrangörerna alla deltagare, sponsorer, funktionärer och Stockholms stad för sex fantastiska år som VM-deltävling och lämnar över stafettpinnen till Bermuda. Motionstävlingen som arrangeras tillsammans med VM-deltävlingen och som varje år lockar tusentals deltagare lever vidare och fortsätter att utvecklas 2018.

Att etablera en återkommande internationell tävling på högsta nivå har varit ett långsiktigt, strategiskt mål för svensk triathlon. VM-deltävlingen har satt Sverige på den internationella triathlonkartan och har varit en bidragande faktor till att triathlon idag är en av landets snabbast växande sporter. Med simning i Riddarfjärden, cykling genom Gamla Stan och löpning på ikoniska gator har Stockholm enligt många världsstjärnor varit en favoritdestination på serien. Tävlingen har de två senaste åren arrangerats av IRONMAN Sweden AB, Svenska Triathlonförbundet (STF) och Internationella Triathlonförbundet (ITU), i tätt samarbete med Stockholms stad och flera lokala idrottsföreningar.

Nästa år är Stockholm inte en av värdstäderna i VM-serien och vi vill rikta ett stort tack till alla som varit med och arbetat med tävlingen under åren 2012-2017. Tävlingen hade inte kunnat genomföras utan många människors genuina engagemang och stora kärlek för sporten. Ny värddestination på VM-serien blir Bermuda, hem för triathleten Flora Duffy som vann ITU World Triathlon Series både 2017 och 2016.

Motionstävlingen som varit en del av Vattenfall World Triathlon Stockholm kommer att leva vidare och fortsätta utvecklas. Tävlingen som funnits sedan 2008, är en av Sveriges största triathlonarrangemang och lockar årligen tusentals deltagare att simma, cykla och springa i hjärtat av huvudstaden. Arrangörerna IRONMAN och STF kommer att fortsätta att samverka för att utveckla triathlon i Sverige, men Stockholm Triathlon kommer från 2018 att drivas enbart av STF, i nära samarbete med partners och det lokala föreningslivet. IRONMAN kommer fortsätta att utveckla sina framgångsrika event Kalmar Mini Tri, IRONMAN Kalmar och IRONMAN 70.3 Jönköping.

Preliminär tidpunkt för nästa års Stockholm Triathlon är sista helgen i augusti. Tävlingen kommer som tidigare att gå genom de centrala delarna av staden. Mer information och anmälan publiceras inom kort på 

www.stockholm-tri.se

Länk till annan webbplats..


Återigen ett hjärtligt tack till alla inblandade och ett varmt välkommen till våra triathlonevent 2018.


 

              

Publicerad: 2017-11-21

Senast uppdaterad: 2017-11-21

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i