Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svenskarna som är race ready i Rotterdam

Rotterdam är platsen dit alla triathlonblickar vänds den här veckan. Med start på fredag är det dags för ITU World Triathlon Grand Final. För Sverige tävlar Gabriel Sandör, Malin Lundström och fyra starka age groupare.

Första svensk på banan är paratriathleten Malin Lundström som tävlar i klassen PTS2. Starten för henne går på fredag förmiddag. Malin som tillhör Helenholms IF Tri Team, gör därmed sin första internationella tävling. 

Senare på dagen är dags för Gabriel Sandör (IK NocOut.se) att mäta krafterna mot 75 andra killar i U23VM, däribland norrmannen Gustav Iden. Med en färsk andraplats från Nordiska Mästerskapen hoppas Sandör på ett bra lopp i Rotterdam.

Jag gjorde en superstark cykling på NM nyligen så jag hoppas att cykelformen kan hålla i sig tills på loppet på fredag. Cykelbanan är dessutom väldigt teknisk och tuff så jag hoppas den kommer bli utslagsgivande i loppet. Att placera sig topp 30 i det här startfältet får jag anse som godkänt men om det bildas mindre grupper på cyklingen och jag gör en bra cykelsträcka hoppas jag givetvis på en placering högre upp i resultatlistan, säger Gabriel. 

Starten för U23-herrarna går klockan 17.00 på fredag.

 


FÖR ELITEN AVGÖRS VM-deltävlingen och hela serien på lördagen. På damsidan ska det mycket till om inte ledaren Länk till annan webbplats. Flora Duffy, med fem WTS-vinster den här säsongen, tar hem totalsegern. Några som säkert bjuder upp till en hård fajt om deltävlingen är dock Andrea Hewitt, silvermedaljör i WTS 2016, och före detta juniorvärldsmästaren Ashleigh Gentle. Starten går klockan 15.51.

På herrsidan är utgången lite mer spännande. Med start klockan 13.06 är det showtime för bland andra Javier Gomez Noya, femfaldig världsmästare, och Mario Mola, nuvarande serieledare Länk till annan webbplats.. Bland utmanarna finns bland andra Jonathan BrownleeRichard MurrayFernando Alarza och Kristian Blummenfelt. 

I age group-tävlingarna som avgörs på söndagen deltar över 3500 triathleter, med chans att vinna ett VM-guld i sin åldersklass. För blågult tävlar: 


Emilie GripewallD30-34, Sprint (Eskilstuna IK Triathlon)
Stefan KimmingM50-54, Olympisk (Mölndal Outdoor IF)
Martin EdgrenM55-59, Olympisk (Team Triathlon & Multisport)
Kari AhoM60-64, Sprint (SK Ran)

I junior-VM som går på lördagen finns Vasco Vilaca (Västerås SS) med på startlistan. Vasco är elev på triathlongymnasiet i Motala men tävlar för Portugal.

 

ETT STORT LYCKA TILL!


Startlistor

U23 VM herrar Länk till annan webbplats.

PTS2 damer Länk till annan webbplats.

Junior herrar Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.Age group Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.Elit damer Länk till annan webbplats. 

Elit herrar Länk till annan webbplats.


Länk till annan webbplats.

Starttider

Paratriathlon alla klasser - fredag 15/9 kl. 09.00-12.00

U23VM herrar - fredag 15/9 kl. 17.00

Junior herrar - lördag 16/9 kl. 08.00

Elit damer - lördag 16/9 kl. 15.51

Elit herrar - lördag 16/9 kl. 13.06

 

Följ tävlingarna

• Livestreaming via https://triathlonlive.tv/ Länk till annan webbplats.. Endast elitracen. (Abonnemang krävs).

• Liverapportering på Twitter: @TriathlonLIVE och via andra sociala medier under hashtag #WTSRotterdam

• Bilder, video, race recaps: www.triathlon.org Länk till annan webbplats.

 

Mer info

http://www.triathlon.org/ Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.http://wts.triathlon.org/ Länk till annan webbplats. 

<!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} --><!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none} -->

Publicerad: 2017-09-13

Senast uppdaterad: 2017-09-14

Författare: Tom Mårtensson