Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Malmö redo för Europacup och seriefinal

Lördag 5 augusti samlas Europas triathlonelit i Malmö för en Europacuptävling i sprint. De startande kommer från hela världen och givetvis även från Sverige. Inte mindre än åtta svenskar finns med på startlinjen.

<!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px 'Helvetica Neue'; color: #232323; -webkit-text-stroke: #232323} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px 'Helvetica Neue'; color: #555555; -webkit-text-stroke: #555555; min-height: 15.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px 'Helvetica Neue'; color: #555555; -webkit-text-stroke: #555555} span.s1 {font-kerning: none} span.s2 {font-kerning: none; color: #232323; -webkit-text-stroke: 0px #232323} -->

Malmö ETU Sprint Triathlon European Cup arrangeras på lördag för andra året i rad, den här gången på Posthusplatsen mitt i Malmö. I det stora startfältet är åtta tävlanden från Sverige, däribland Gabriel Sandör

, fyra på tävlingen i fjol och Sebastian Björklund

 

som leder den svenska triathlonserien. På damsidan startar bland annat Mikaela Persson 

från Lund, 19:e på tävlingen i fjol, och 

Annie Thorén,

s

vensk mästare i sprint.

För Sebastian Björklund avgörs tävlingen på hemmaplan. Förra året slutade han 51:a men efter en stark utveckling det senaste året är siktet inställt på en högre placering på lördag.

Det ska bli intressant att se var jag står i förhållande till den internationella konkurrensen. Jag har utvecklats både i simning och cykling så jag hoppas på en bättre placering än förra året. Min förhoppning är att jag inte tappar för mycket på simningen så jag kan kämpa om en placering bland den övre hälften av de startande, säger Sebastian och fortsätter:

Det är givetvis extra kul att tävlingen äger rum i min hemstad Malmö. Jag hoppas på bra uppbackning från familj och vänner.


Det svenska teamet består av:

Gabriel Sandör 

(IK NocOut.se)
Rickard Carlsson (338 Småland Triathlon och Multisport)
Sebastian Björklund (Heleneholm IF TriTeam)
Daniel Nöu (Fredrikshof IF CK) 
Axel Ek(IK Trasten)
Emma Varga (Stockholm City Triathlon)
Annie Thorén (Motala Triathlon Club)
Mikaela Persson (Terrible Tuesdays Triahlon Club)


Totalt 75 herrar och ett 30-tal damer kommer till start i lördagens tävling. På herrsidan startar bland andra förra årets tvåa, Cristophe de Keyser från Belgien. 

Den aktuella distansen en sprint, vilket innebär 750 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning. Tävlingens mittpunkt, med växlingsområde och målgång kommer att vara beläget på och runt Posthusplatsen, vilket är nytt för i år. Starten för simningen sker i inre hamnen mellan Hjälmarekajen och Skeppsbron och går därifrån utåt med vändning vid gränsen till yttre hamnen. 

Cyklingen går sedan från tävlingsområdet på avstängda vägar längs Carlsgatan och vidare på Västkustvägen ut från centrum. Den avslutande löpningen är förlagd till gatorna i nära anslutning till tävlingsområdet, längs Hjälmarekajen och över Universitetsbron. 

Europacupen genomförs inom ramen för Malmö Triathlon som arrangeras för sjätte året i rad och väntas locka runt 1000 deltagare. Liksom tidigare år utgör Malmö Triathlon även finalen på Danske Invest Triathlon Series. Serietävlingarna för senior, junior och ungdom avgörs på lördagen och för masters på söndagen. Se aktuell poängställning Länk till annan webbplats. här. 

I motionsklassen finns fortfarande chans att efteranmäla sig.

Länk till annan webbplats.

Malmö Triathlon och Europacuptävlingen är en gemensam satsning från Malmö stad, Svenska Triathlonförbundet och flera lokala föreningar. 


Starttider lördag 5/8

12.00 Dam Senior, Herr Senior, Junior, Ungdom 16-17 år pojkar/flickor

15.00 Damer - Europacup

17.30 Herrar - Europacup


Distans: Sprint

750 m simning – i inre hamnen mellan Hjälmarekajen och Skeppsbron.

20 km cykling – 4 varv på en 5-kilometersbana med varvning vid Posthusplatsen.

5 km löpning – 3 varv med varvning vid Posthusplatsen.


Startlista

Damer Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.Herrar

Länk till annan webbplats.

Följ tävlingen

Du kan följa tävlingen via liveresultat här:
http://malmo-triathlon.r.mikatiming.de/2017/

Länk till annan webbplats.

Det blir också täta uppdateringar på Instagram: @malmo_triathlon och på tävlingens facebooksida.

  Länk till annan webbplats.

För mer information:

www.malmo-triathlon.se Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2017-07-31

Senast uppdaterad: 2017-08-04

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i