Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Lundström och Holmberg bästa svenskar på Ironman70.3 och Nilsson trea på IM Frankfurt

Hemmahoppen Åsa Lundström och Erik Holmberg klarade inte pallen men blev bästa svenskar när Ironman70.3 avgjordes i Jönköping i söndags.

Igår var det dags för den andra upplagan av Ironman 70.3 i Jönköping. 2 000 deltagare från 48 olika nationer och runt 40 000 åskådare fyllde Jönköpings gator och torg när tävlingen avgjordes under dagen.

Tävlingen startade på söndagsmorgonen med 1,9 kilometer simning i Munksjön. Därefter väntade cykling i 90,1 kilometer och löpning i 20,1 kilometer innan målgången i Rådhusparken.

På damsidan vann Lisa Hütthaler, Österrike, på 4.17,14. Åsa Lundström som tävlade på hemmaplan slutade på femte plats med tiden 4.27,45, bara en vecka efter vinsten i Vansbro. Länk till annan webbplats.

Det är alltid kul att tävla på hemmaplan. Givetvis är jag inte jättenöjd med mitt resultat, samtidigt som jag gjorde vad jag kunde. Jag tog ut mig så mycket som jag kunde och då kan jag inte hjälpa att det var andra som var starkare än mig i dag. Men det är klart man önskar att man kunde stå på pallen på hemmaplan, sa Lundström till jnytt.se Länk till annan webbplats. efter målgång.

Snabbast i herrklassen var Josh Amberger från Australien som slutförde tävlingen på
3 timmar och 51 minuter. Erik Holmberg var bästa svensk och slutade på en fin 7:e plats.

Samtidigt som tävlingen i Jönköping pågick genomfördes en Ironman i Frankfurt. Här stod Patrik Nilsson för en enormt stark avlslutning och avverkade maran på 2,40, en insats som räckte till en tredjeplats och en startplats till VM på Hawaii i höst. Patrik gick i mål på 7,50,16 och satte dessutom nytt banrekord på löpningen. Stort grattis!

Publicerad: 2017-07-10

Senast uppdaterad: 2017-07-12

Författare: Tom Mårtensson