Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Race report från JEC Quarteira

Årets första tävling för våra juniorer var en junioreuropacup i Quarteira, Portugal. Till denna tävling åkte Alida Lilljequist, Ida Österman, Daniel Nöu, Axel Ramhult och Albin Andersson.

<!-- <span data-mce-type="bookmark" id="mce_0_start" data-mce-style="overflow:hidden;line-height:0px" style="overflow:hidden;line-height:0px"></span><!-- p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 14.0px} span.s1 {font-kerning: none} -->

Vi var på plats redan på torsdag kväll, då det var familiarization på cykel och simbana på fredagen. Simningen bjöd på extremt höga vågor, kraftiga strömmar och det gällde verkligen att tima start och uppgång ut havet.

På lördagen tävlade seniorerna och det fanns mycket att lära från deras simning, där flera av de bästa valde helt fel placering på startlinjen i förhållande till havets förutsättningar. Ibland är längsta vägen till första boj den snabbaste med vågornas och strömmarnas kraft. Mitt budskap till juniorerna var därför, håll så långt som möjligt till höger! Tävlingen bestod av ett varv simning på 750 meter, tre varv cykling med en brant backe på varje varv samt två varv löpning längs med strandpromenaden.

Samtliga aktiva gjorde bra ifrån sig för att vara första tävlingen för året och det är roligt att se att de utvecklats på flera punkter sedan förra året. Tjejerna var väldigt jämna, där Alida Lilljequist slutade på 35:e plats och Ida Österman på 40:e. Killarna höll ihop och hamnade i samma klunga på cyklingen, där Daniel Nöu avslutade starkast på löpningen med en 49:e plats, tätt följd av Albin Andersson (53) och Axel Ramhult (65). 

/ Angela Fox, Sportchef

Här kommer en kort race rapport från Albin Andersson:

Simning: Strandstart var det som gällde och inför loppet hade vi i det svenska taemet pratat mycket om var man skulle positionera sig. Det verkade som att det var bäst att ställ sig långt till höger då det var lätt strömt åt vänster. Det var ett bra beslut! Bra med ut till första boj men orkade inte riktigt hänga med sista halvan och tappade lite. 

 

Cykel: Växlingen ut till cykel flöt på bra men efter en för långsam simning så blev det ingen andraklunga och alla svenskar hamnade tillsammans i någon form av tredjeklunga. Stabil cykel men lite för dåligt team work i klungan gjorde att vi cyklade lite för långsamt. Rolig bana och inte alltför teknisk, det gillar jag!  

Löpning: Ena skon vek sig lite i växling vilket gjorde att jag tappade några sekunder mot resten av gruppen jag cyklat med. Men efter en stabil löpning så sprang jag i  mål som 53:e man. 

Allt som allt är jag lite besviken över min simning men det är bara första tävlingen för säsongen och det känns som det finns mer att hämta. 

/ Albin


Resultat damer Länk till annan webbplats.
Resultat herrar Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2017-04-06

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i