Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Rapport från Europacupen på Gran Canaria

Igår var det säsongspremiär i blågult för Oskar Djärv och Ludwig Fleetwood. Läs deras egna ord om hur det gick här:

"För egen del gick det sådär. Men det är ändå skönt att vara igång med tävlandet! Tyckte simningen kändes bra, men det gick fortare för nästan alla andra.. Sen kände jag mig oväntat klen på cyklingen så det var lite trist, och hamnade med en liten klunga en bit bakom som var omotiverade till att köra ikapp. Vi tog ikapp några, men den (till slut) jättestora tätgruppen försvann iväg.. Sedan sprang jag igenom milen med en bra fart, pressade inte max men hade kanske inte gått så mycket fortare ändå..  45:a av 51 imål är ändå okej, var rankad 51:a. Många som bröt av olika anledningar, och en del som kraschade bort sig. Men, men, som sagt, inte min dag, men skönt att vara igång med tävlandet.

Ludwig var före upp ut vattnet och hamnade i en klunga bakom täten men tappade lite på cykeln och vår grupp kom ikapp hans grupp. Sedan fick han lite kramp i låret i T2 och löpningen fanns inte alls där så han klev av efter ett varv, tyvärr.. Han ångrar sig lite, aldrig bra att bryta, men det är svårt när man inte har ben och inget riktigt att springa för.

Gabriel skötte sin roll ypperligt och var grym som coach! Hade koll på prylar, gav oss blöta handdukar innan start, gav smarta tips både strax innan race och dagarna innan.. Men jädrar vad sugen han var på att rejsa själv."

Ludwig Fleetwood skrev såhär på sin Instagram efter loppet:

"Unorganized chaos, easier said than done to exit the water some times. Not my day today, dnf. Not fit enough for olympic distance racing yet, need a few more weeks of training. I hope!"Resultat Länk till annan webbplats. 
Foto: Gabriel Sandör

Publicerad: 2017-03-27

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i