Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Kvalkriterier och tävlingar för svenska landslaget på långdistans 2017

Inför säsongen 2017 kommer STF på långdistanssidan att fokusera på VM i Penticton, Kanada. Ambitionen är att skicka två aktiva och uttagningen sker på SM i Vansbro.

Inför säsongen 2017 kommer Svenska Triathlonförbundet på långdistanssidan att fokusera på långdistans-VM i Penticton, Kanada. Ambitionen är att skicka två aktiva och uttagningen sker på SM i Vansbro Länk till annan webbplats.. Utöver det finns det även möjlighet att tävla på EM i medeldistans och långdistans, men med egenfinansiering.
 

2017 ETU European Championships Länk till annan webbplats., Medeldistans
10 juni 2017, Herning, Danmark

Är du intresserad av att köra EM på medeldistans och har pro-licens, skicka en intresseanmälan till angela.fox@svensktriathlon.org senast 30/4 2017. Skulle antalet bli fler än antalet nationsplatser gör elitkommittén en uttagning. 

 

2017 ITU World Championships Länk till annan webbplats., Långdistans 
18–27 augusti, 2017 • Penticton, Kanada

För att vara aktuell för deltagande på VM ska den aktive visa upp resultat som visar att denne har goda chanser att ta medalj. Vår ambition är att skicka två aktiva till långdistans-VM i Penticton. Uttagningen sker på SM i Vansbro, där bästa dam respektive herr erbjuds en plats med stöd för anmälan, flyg och boende. För att få en kvalplats och stöd ska du placera dig som minst topp tre på SM i Vansbro.

 

2017 ETU European Championships, Länk till annan webbplats. Långdistans
9 september, 2017 • Almere, Holland

Är du intresserad av att köra EM på långdistans och har pro-licens, skicka in en intresseanmälan till angela.fox@svensktriathlon.org senast 30/7 2017. Skulle antalet bli fler än antalet nationsplatser gör elitkommittén en uttagning. 

 

Ironman World Championship Länk till annan webbplats.
14 oktober, 2017 • Kailua-Kona, Hawaii

För att tävla på Ironman Hawaii måste du kvala in via andra Ironmantävlingar. Tävlingen är ett inofficiellt VM, men då större delen av världseliten står på startlinjen ger förbundet ett stöd på 15 000 kr till de som placerar sig på topp 10 i proklassen.

 

Har du några frågor om långdistans eller uttagningarna så är du välkommen att höra av dig till Angela Fox, sportchef: 070-886 79 19 eller angela.fox@svensktriathlon.org

 

 

/ Elitkommittén

Publicerad: 2017-03-17

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i