Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Svensk Triathlon saknar Anna Melinder

Den 7 oktober gick Anna Melinder, Väsby SS Triathlon, bort i cancer efter en kort tids sjukdom. Anna var barn och ungdomsledare i föreningen, triathlet och engagerad i förbundets verksamhet för unga.

Anna Melinder var en eldsjäl med ett stort hjärta för ung triathlon. Hon var en engagerad barn- och ungdomsledare i Väsby SS Triathlon. Tillsammans med sin man Håkan var hon med och startade upp triathlonträning för unga i Väsby som kommit att bli en av de största ungdomsföreningarna i landet. Anna var certifierad tri4funtränare och en drivande kraft i arbetet med bland annat tri4funlägret i Väsby. 

Anna tränade och tävlade för Väsby SS Triathlon sedan tio år tillbaka. Det blev en lång rad tävlingar på de flesta distanserna och 2013 lyckades hon kvala till Hawaii och deltog på Ironman VM i Kona samma år. Anna var en positiv och stark drivkraft och en förebild för många triathleter. Hon hade många vänner i triathlonfamiljen.

I slutet på maj 2016 fick Anna och familjen det tuffa beskedet att hon drabbats av leukemi varpå hon omgående påbörjade cellgiftsbehandlingar. Anna kämpade mot cancern och de svåra biverkningarna. Sjukdomen hade ett mycket snabbt förlopp och i början på oktober fick Anna och hennes anhöriga den tragiska vetskapen om att cancern inte gick att stoppa.

Den 7 oktober somnade Anna in i lugn och ro omgiven av sina närmaste. Alldeles, alldeles för tidigt. Hon blev 44 år och lämnar efter sig maken Håkan och deras tre söner.

Ett innerligt tack, Anna, för allt du bidrog med till Svensk Triathlon. 
Vi kommer alltid att minnas dig som en positiv förebild, klok ledare och duktig triathlet. Du var en fantastisk ambassadör för vår idrott.

 

Våra tankar finns hos Håkan och pojkarna. 

 

Med värme och stor saknad

Svenska Triathlonförbundet 

 

Anna Melinders minnesfond för unga triathleter

Länk till annan webbplats.

Anna hade en önskan om att stödja unga triathleter ekonomiskt genom en minnesfond. Håkan Melinder har tillsammans med klubbkamraterna i Väsby SS Triathlon bildat insamlingsstiftelsen Anna Melinders minnesfond för unga triathleter.

Länk till annan webbplats.


”Stiftelsen ska, med stöd av insamlade medel, verka för att främja och stödja unga triathleter i sitt idrottande. Mottagarna ska vara triathleter mellan 8-23 år som är medlemmar och verksamma inom en klubb ansluten till Svenska triathlonförbundet. Även klubbar och enskilda ledare som tränar triathleter i åldern 8-23 år inom en klubb ansluten till Svenska triathlonförbundet ska kunna motta ekonomiskt stöd.

Stiftelsen tar tacksamt emot alla bidrag 
som kan ske till stiftelsens egna BankGiro 5150-6913.

Stiftelseförordnande och stadgarna hittar ni här stiftelseforordnande Länk till annan webbplats.

 

Upplands Väsby den 24 oktober 2016

 

Håkan Melinder och Henrik Jansson”

 

Till Väsby SS Triathlon Länk till annan webbplats. info om Anna Melinders minnesfond för unga triathleter. 

Publicerad: 2016-10-31

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i