Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Åsa Lundström i startgroparna på ikonisk Ironman-mark på lördag

Lördag den 8 oktober tävlar Åsa Lundström i sitt tredje Ironman-VM i Kona på Hawaii. "Mina chanser att placera mig i topp 10 är goda" säger en taggad Åsa.

I år tävlar Åsa Lundström som enda svensk i proffsklass när VM i Ironman avgörs på Hawaii. Det blir tredje gången för Åsa i tävlingen och siktet är inställt på att slå elfteplatsen från förra året.

 Man vet ju aldrig hur de andra på startlinjen har förberett sig, och deras förutsättningar, men givet att samma förutsättningar råder som förra året, så tror jag att mina chanser att placera mig i topp 10 är goda. Det är mitt mål, säger Åsa.

Hur känns kropp och knopp?

– Kroppen känns bra. Jag drabbades av en mindre "AC-förkylning" när jag kom, då jag inte fått ordning på AC regleringen och blev lite förkyld. Det blev en två-dagars affär, så nu känns allt bra igen. Fysiskt är jag i bättre form än förra året, och jag är bättre förberedd mentalt och med andra yttre omständigheter. 

Jämfört med när du stod på startlinjen i Kona för ett år sedan, är det någon del eller något moment som du har utvecklats i? 

– Jag har sedan några månader tillbaka jobbat med Herbalife24, och de hjälper mig med näringsplan både före, under och efter träningarna, och sedan dess har jag kvaliteten på både återhämtningen och träningspassen ökat. Jag har också börjat jobba med en idrottspsykolog via Sport Competence, som har gett mig verktyg att få bättre förutsättningar att klara de mentala utmaningarna före och under tävlingen, avslutar Åsa.


Närmare 40 svenskar har också kvalat in till tävlingen i sina age groups. Vi önskar allihop starka ben och ännu starkare pannben på lördag. Här kan du spana in hela startlistan Länk till annan webbplats..

Starten går kl. 18.30 på lördag svensk tid och cirka en halvtimma senare för age groups. 

 

Publicerad: 2016-10-03

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson