Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Glädje och besvikelse för Lisa på världscup i Ecuador

Det som såg att bli ett av de bästa racen i år för Lisa Nordén slutade med besvikelse och en krampande vad. Men cyklingen och den starka inledningen på löpningen räckte ändå till en fin topp 10-placering.

Lisas race report från WC Salinas, 25 september 2016. Distans: Sprint

"Det var faktiskt ett av de bästa loppen iår. Simningen kändes bra och jag var uppe i hälarna på Kasper och Rabie. Det attackerades lite ut ur T1 men jag lyckades täppa till under första varvet. Jag och Mari (Rabie) hade pratat lite innan och planen var att försöka minska gruppen under cyklingen och vi attackerade vid några tillfällen. Nån gång fick vi lite lucka men banan erbjöd inte riktigt möjligheterna och tjejerna var snabba på att täppa till.

Benen kändes bra, förvånansvärt bra efter en jobbig vecka med mycket uppförsbacke (blev förkyld efter Cozumel, fick foten trampad på och sprickan från januari kom tillbaka - samt en stel vad från själva tävlingen i Cozumel). Förkylningen verkade funka och tån var inte alltför ond, däremot var det vaden som skulle krångla

Jag var med bra på första varvet och löpningen kändes stark. Jag sprang på 3:e/4:e plats med Gillian Sanders och det kändes bra. Halvvägs ut på andra varvet blev vaden stel och gick sen i baklås/kramp. Stannade ett par gånger för att stretcha och tog mig i mål, men som 10:a istället för en mer framskjuten placering som hade känts realistisk. Jättebesviken efteråt."

Det var tight i toppen men först över mållinjen var amerikanskan Kirsten Kasper på tiden 00.59.16

. Från henne ner till Lisa skiljde det endast 1.16.

Nästa tävling för Lisa är Island House Triathlon på Bahamas 28-30 oktober.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats.

Länk till annan webbplats.


Fler bilder från WC Salinas Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-09-27

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson