Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

George och Annie laddade för långdistans-VM i Oklahoma

På lördag tävlar Annie Thorén och George Bjälkemo samt sex age groupare i långdistans-VM i Oklahoma, USA. Både Annie och George har bra säsonger bakom sig är hoppfulla inför mästerskapet. Vi kollade formen med dem såhär några dagar innan race.

Annie Thorén (Motala Triathlon Club) har en lyckad sommar bakom sig med inte mindre än två individuella SM-guld, ett SM-silver och ett SM-guld i stafett. Men det stundande mästerskapet på långdistans har hela tiden varit det primära målet för Annie. Den senaste månaden har hon befunnit sig på höghöjdsläger i amerikanska Boulder, något hon hoppas ska ge utdelning på tävlingsdagen. 

– Månaden på hög höjd började väldigt tufft. Jag kände mig helt ut form och kom egentligen till Boulder med lite sämre träningstimmar än jag hade hoppats på. Men efter en vecka kom jag in i det och har därefter fått ihop många bra träningstimmar. Jag har precis kommit "ner" igen, så vet inte riktigt vad höghöjdsträningen har gett ännu - men det lär ju märkas på lördag, säger Annie. 

På förra årets VM som avgjordes på hemmaplan i Motala kom Annie på nionde plats, men i år siktar hon högre. Hon säger att SM-medaljerna från i somras har betytt mycket för självförtroendet och gjort hon känner sig mer mer motiverad att hela tiden hålla schema och fokus.

– Jag har satt ett mål att slå förra årets placering. Något som känns helt klart realistiskt då jag är bättre nu än i Motala förra året då jag hade en skada som hindrade mig en hel del innan loppet. Men på en bra dag kan ju vad som helst hända! Det vi kommer fajtas mest med på lördag är värme och vind.

– Jag känner mig rätt lugn vilket både förvånar mig men också känns bra. Jag trivs inte när jag är toknervös och förhoppningsvis slipper jag det. Jag känner att jag gjort det jag ska, cykeln och all annan utrustning är tipptopp och nu är det bara tuta och köra. Som sagt, värmen är en faktor men jag vet också att det är lika för alla, det är bara se till att dricka ordentligt. Och självklart är det alltid speciellt när det är mästerskap att dra på sig landslagsdräkten, det ser jag verkligen fram emot! avslutar Annie.I herrarnas elitfält representeras Sverige av en revanschsugen George Bjälkemo (Terrible Tuesdays Triathlon Club). 

På VM förra året slutade jag på 16:e plats efter en tämligen blek prestation. Placeringsmässigt nu är målet att ta revansch och placera mig bättre. Siktet är inställt på topp 10. Startfältet var bra förra året men är ännu bättre i år så det blir väldigt tufft. Det ser också ut att bli en väldigt varm tävling och det kommer att göra det mer oförutsägbart. Det ska hur som helst bli väldigt kul att tävla! säger George.

Liksom Annie har han synts på flera tävlingar i sommar och har bland annat tagit ett SM-silver i Vansbro och en andraplats på Tjörn Triathlon.

– Formen borde vara bra. Jag har visserligen tävlat ganska flitigt men har samtidigt inte haft några egentliga skadeproblem. Det här blir sista tävlingen för säsongen och det kommer mest handla om att lyckas tända till ordentligt mentalt, pressa sig en gång till, avslutar George.

Annie och George har också sällskap av sex svenskar som deltar i VM i sin age group:

Pia Sundkvist de Beau, F45-49

Annika Rehn, F45-49
Kalle Ektörne, M40-44
Thomas Rehn, M45-49
Jonas Ohlsson, M50-54
Conny Lindberg, M60-64

Distansen som ska avverkas är 4 km simning, 120 km cykling och 30 km löpning. Starten för eliten går kl. 14.30 svensk tid. Patrik Nilsson och Pontus Lindberg var uttagna i elitklassen men kommer att inte att delta. 

Vi önskar alla blågula ett stort lycka till!

Startlistor för alla klasser finns här. Länk till annan webbplats.

Kolla in promotionfilmen för Oklahoma här:


 

Till tävlingens webbsida Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-09-22

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i