Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet

Junioreuropacup i Zagreb

Till junioreuropacupen i Zagreb var fyra juniorer uttagna att delta men då två tackade nej blev det Albin Andersson och Eric Johansson som fick försvara Sveriges färger.

Även Albins deltagande var tveksamt då han i veckan innan tävlingen blivit förkyld men han valde ändå att testa då det var säsongens sista triathlontävling.

Tävlingen avgjordes i och kring en kanotstadion och banan kan sammanfattas som – platt. Zagreb bjöd på varierat väder men under tävlingen var det växlande molnighet och runt 25 grader. Herrjuniorfältet var i det närmaste fullt med 70 man till start.

Både Eric och Albin kom ur vattnet kring fyrtionde plats, Eric strax före Albin. Längst fram bildades en tätgrupp bestående av sex man som jobbade bra ihop på cykeln och lyckades skaffa sig en lucka på ca en minut till övriga fältet. Bakom ledarna formerades inledningsvis ett antal grupper, Eric låg det första varvet i en liten tredjeklunga och Albin i en lite större fjärdeklunga. Fjärdeklungan körde ikapp tredjeklungan och på sista varvet kom man även ikapp andraklungan som nu bestod av uppskattningsvis 45-50 man.

Både Eric och Albin växlade ut på löpningen i den bakre halvan av gruppen. Redan tidigt på löpningen fick Albin kliva av då kroppen inte hade återhämtat sig till 100 % efter förkylningen. Eric, som gjorde sitt sista lopp som junior, gjorde en stabil löpning och sprang i mål på en 28:e plats.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats.