Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Tävlingsrapport från Sala Silverman

Helgen 20-21 augusti avgjordes klassiska Sala Silverman för 13:e gången. En tävling som det här året kom med några nyheter imed stafett och ett barnrace.

För första gången provade vi på att köra två dagar, medeldistans samt att vi introducerade en stafett på medeldistans under lördagen. Sprint och sprintstafett på söndagen. Vi hade haft två veckor med storm, regn och kyla innan och då vi alltid haft bra väder så gissade vi att 13:e upplagan skulle bjuda på något annat. Men, lördag morgon kom värmen och solen.

Efter traditionellt pre race var det dags för start. 43 åringen Fredrik Haglund tog kommandot direkt med en strålande simning som han följde upp med en lika fin cykling. Efter ca 1.32 på halvmaran så landade han på fina 4.02.27 och totalseger! Emma Graaf var en glad vinnare i damsenior och totalsegrare på 4.40.27. Där avgjorde hon först på löpningen då Jenny Eliasson som är en stark cyklist gick ut i täten på löpningen. Två segrare som haft en hel del problem med skador under året. Mycket uppskattat var den nyanlagda cykelsträckan, liksom prisbordet på ca 150 000 kr.

På söndagen kom lite regn på morgonen. När vi startade upp dagen och för första gången körde en barntriathlon slutade det att regna och det blev ytterligare en kanondag för triathleter, publik och den 150 man starka funktionärskåren. I barnloppet ställde 15 starka triathleter upp och inom femton minuter hade alla tio pojkar och fem flickor kommit i mål.

Dagen toppades av att en av klubbens medlemmar, Magnus Andersson, anlände till målet under dagen efter 285 mils cykling plus bergsklättring till Kebnekaises topp i syftet att samla in pengar till Min Stora Dag. Där hade arrangören skänkt 10 kr av varje anmälningsavgift vilket bidrog att totalsumman uppgick till nära 100000 kr.

Foto: Carl-Henrik Rapp

 Resultat Sala Silverman 2016 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2016-08-28

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson