Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Blågula helger väntar på NM, EM och VM

Nu avlöser mästerskapshelgerna varandra. Uttagen på EM i medeldistans 4/9 är Fredrik Bäckson. Lisa Nordén avslutar VM-serien i Edmonton 4/9 och Cozumel 17/9. I Cozumel får hon sällskap av Gabriel Sandör som tävlar i U23 VM. Nu till helgen väntar NM.

Många blågula helger väntar nu i säsongens slutskede. Vi har tidigare skrivit om de som redan nu till helgen är  uttagna Länk till annan webbplats. till Nordiska mästerskapen i Fredricia, Danmark.

Till VM i Cozumel, Mexico 11-18 september är följande uttagna:

Senior Lisa Nordén, Kristianstads Triathlon Klubb
Efter OS tävlar Lisa på de två avslutande VM-deltävlingarna. Den 4 september i Edmonton och avslutningen den 17 september.

U23 Gabriel Sandör, IK NocOut.se
Gabriel Sandör, en av de tävlande i seniorklassen är även uttagen till U23-VM i Cozumel, Mexico. Tävlingen går den 16 september. Gabriel kommer vara en av de tävlande på NM i Fredricia, Danmark. Då i seniorklassen


Till EM i Medeldistans som går den 4 september i Walchsee, Österrike har vi som svensk representant:

Fredrik Bäckson, Umara Sports Club

Fredrik är vår svenska mästare på medeldistans från Vansbro Triathlon som gick den 2 juli. Nu gör Fredrik premiär i landslagskläder när han står på startlinjen i Walchsee. Den 4 september ska han tillsammans med 36 andra ta sig an en kuperad bana i Tyrolen. 

 Fredrik Bäckson tävlar i blågult 4 september på medeldistans-EM.

Publicerad: 2016-08-23

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson