Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

​Triathleter visade formen inför OS när Europacupen i Malmö avgjordes

Europacupen i Västra hamnen i Malmö bjöd på imponerande prestationer. För några av triathleterna var dagens tävling OS-genrepet.

I damklassen vann polskan Agnieszka Jerzyk med sluttiden 59.16. Amelie Kretz och Sarah-Anne Brault, båda från Kanada, tog andra- och tredjeplatserna.

Nästa mål för trion är OS i Rio.

- Ja, och jag siktar på medalj, säger Agnieszka Jerzyk.

Bästa svenska blev Amanda Bohlin med sin sjätteplacering. Mikaela Persson kom på 19:e plats.

- Vi är nöjda, simbanan var tuff i dag. Trots blåsten och vågorna lyckades vi båda med simningen och vi kom bra upp ur vattnet, konstaterar de.

- På cyklingen hamnade jag bakom Agnieszka och lät henne göra jobbet. Jag var snabbast i andra växlingen och kom först ut på löpbanan, säger Amanda Bohlin.

Mikaela Persson är inte lika belåten med sin cykeldel:

- Nej, jag hade otur där. Jag blev ensam ett tag och fick jaga. Men sen blev vi en grupp på fyra som höll ihop fram till växlingen.

Vinnaren i herrklassen blev Justus Nieschlag som sprang i mål på 56.02. Christopher De Keyser från Belgien blev tvåa och på tredje plats kom Gustav Iden, Norge.

- Det var helt fantastiskt att tävla i Malmö. Nu ska jag stanna kvar några dagar och koppla av här, säger Justus Nieschlag.

Gabriel Sandör blev som förväntat bäste svensk, men fick se sig slagen av norrmannen med två sekunder och kom därmed på fjärde plats totalt.

- Det var synd att jag startade min spurt för tidigt. Jag skulle ha avvaktat 200 meter till, då hade jag haft krafter kvar till att ta pallplacering, säger han.

Malmösonen Sebastian Björklunds landslagsdebut gav mersmak.

- Jag är nöjd med det som jag presterade men önskar att simningen hade gått bättre. Det var ensamt att komma upp på cyklingen som siste man, så det var bara att bita ihop och kämpa sig fram i fältet. Ute på löpningen gav jag allt och tog placeringar även där.

- Det var inspirerande att tävla på hemmaplan och med internationellt motstånd. Jag kände publikens stöd och det gjorde att jag kunde ge ännu mer.

För resultat, se http://malmo-triathlon.r.mikatiming.de/2016/ Länk till annan webbplats.Länk till annan webbplats.Hela det härliga svenska teamet som var med!

Foto: Jens Rydén

Länk till annan webbplats.För fler bilder och filmklipp från tävlingen, kolla in tävlingens facebooksida Länk till annan webbplats.
eller Instagram: @malmotriathlon

Publicerad: 2016-08-06

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson