Gå till innehåll
Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet

Succé för premiären av Nordic Tri Camp

Nordic TRI Camp, ett ungdomsläger för svenska, danska och norska ungdomar genomfördes för första gången på Idrottsfolkhögskolan i Numedal, Norge 5-10 juli. 115 ungdomar och ett trettiotal ledare medverkade på lägret som blev en succé.

Nordic TRI Camp arrangeras av de tre nationsförbunden och kommer att arrangeras varje år. Norge var först ut och den vackert belägna folkhögskolan utanför Kongsberg i Norge var en perfekt plats för lägret. Alla deltagare blev inkvarterade på rum som man delade med 2-3 andra deltagare. Matsal, simhall, gymnastiksal, beachvolleybollplaner och stora grönytor fanns på området.

Tisdagen var ankomstdag och de svenska deltagarna reste från Umeå i norr till Malmö i söder. När alla hade anlänt hölls en stämningsfull öppningsceremoni med tal från styrelseledamot i det Norska triathlonförbundet och representant från Rollag kommun. Därefter delades ungdomarna in i grupper och lekte en legobyggarlek. Kvällen avslutades med en lasagnemiddag.

Onsdag och fredag var träningsdagar. Deltagarna var indelade i tre träningsgrupper beroende på ålder. Alla grupper simmade, cyklade och sprang under dagarna med paus för mat och lite vila. En utmaning för ungdomarna var att få instruktioner av både danska, norska och svenska ledare. Något som de klarade av galant.

Torsdag är satt som en kulturdag. Endast ett träningspass genomfördes under dagen i simhallen. Ungdomarna slapp dock vara rastlösa då de alla fick prova på klättring, gymnastik, kanot och pendelhopp från en av Rollags broar. Något som verkligen pirrade i magen. De flesta ungdomarna var modiga och kastade sig rakt ner i vattnet innan linan stoppade dem och de fick gunga under bron. Som om det inte var nog fortsatte många att spela volleyboll hela kvällarna.

Lördag var lägrets sista aktivitetsdag då träningstävling på schemat. Ungdomarna var indelade i 28 lag med fyra personer per lag. Lagen var blandade i ålder, kön och land. Varje lag hade en lagkapten från den äldsta gruppen. Många pirriga magar under frukosten som lugnades under pre-race mötet där de fick en genomgång av upplägget. Därefter simmade alla en lagkapp på 4x300 meter i bassängen. Efter en stunds vila stod lagen redo på startlinjen med cykel där upplägget var en jaktstart beroende på simtiden. Varje lagmedlem cyklade en runda på 7km, sprang löpsträckan på 2km innan de växlade över till nästa lagmedlem. Efter fyragjorda sträckor fick lagen springa över mållinjen. Många fina kämpainsatser, hejarop och glada miner gjorde tävlingen till en fin avslutning på träningsveckan. På eftermiddagen var det avslutningsceremoni då priser lottades ut och de bästa instagrambilderna under veckan korades med fina priser. Sen följde en härlig grillmiddag ute i solen innan deltagarna fortsatte att umgås ute genom fotbollsspel, beachvolley eller ett bad i älven. Rykten säger att många höll sig uppe långt in på småtimmarna men vad gör det när dagen efter var hemresedag och man kunde sova i bilen, tåget eller på bussen?!

Tack till Numedals folkhögskola för att vi fick gästa er under veckan, till Norges och Danmarks triathlonförbund för gott samarbete men framförallt tack till alla ledare och aktiva som gjorde lägret till en sån succé.

Vi möts igen nästa år i Glamsbjerg, Danmark 26 juni - 1 juli!

Publicerad: 2016-07-11

Senast uppdaterad: 2017-06-30

Författare: Tom Mårtensson

SAMARBETSPARTNERS

Medlem i